25 Februari: Open Dag

Ontdek welke studie bij jou past!

Heb je nog geen idee welke opleiding bij je past? Of twijfel je tussen een flink aantal studies? Op zaterdag 25 februari 2017 kan je tijdens onze Open Dag ontdekken welke studie bij jou past!

Kom je ook?

Je kunt je alvast ‘vooraanmelden’ voor de Open Dag van zaterdag 25 februari 2017. Als je ons je naam en mailadres laat weten, ontvang je direct bericht als de aanmelding voor 25 februari opent en het programma online staat. Je kunt je dan als eerste aanmelden voor de Open Dag.

Vanwege de drukte zitten vaak al een flink aantal presentaties snel helemaal vol en kun je je hiervoor niet meer aanmelden. Zorg er dus voor dat je je op tijd aanmeldt. Natuurlijk kun je wel tijdens de Open Dag een bezoek brengen aan de Informatiemark, waar je met al je vragen terecht kunt bij studenten, docenten en studieadviseurs.

Neem je je ouders mee naar de Open Dag? Bij de presentaties waar je je voor hebt aangemeld kun je – mits aangegeven – maar 1 ouder of begeleider meenemen. Wil je graag 2 ouders meenemen? Eén van hen kan vast rondkijken op de Informatiemarkt. Er is genoeg te zien en te beleven.

Op de Open Dag maak je kennis met alle bacheloropleidingen van de Universiteit Leiden. Oriënteer je op één of meer bachelorstudies tijdens de opleidingspresentaties.

Bezoek ook zeker de Informatiemarkt in de Pieterskerk. Verzamel al het informatiemateriaal dat je nodig hebt voor je studiekeuze! Stel daar je vragen aan studenten, docenten en studieadviseurs bij de stands van de opleidingen.

Ontdek onze opleidingen én de stad

Tijdens de Open Dag kom je veel te weten over het opleidingsaanbod én leer je de universiteit en haar studenten kennen.

Bezoek De Fusie bij de Pieterskerk: de grootste studentenhuiskamer van de stad! Ontdek wat er allemaal te beleven is in Leiden. Geniet bijvoorbeeld van (live) muziekacts en laat je verrassen door interessante colleges van Leidse wetenschappers, maak kennis met de studentenverenigingen en ontdek wat Leiden aan festivals en evenementen te bieden heeft.

Daarnaast kun je meedoen aan de stadswandeling met studenten of Leiden ontdekken per boot. Zo krijg je een goede indruk van wat de Universiteit Leiden en deze sfeervolle studentenstad je allemaal te bieden hebben! Bekijk onderstaande video (gemaakt door Leidse studenten) en ontdek alvast Leiden door de ogen van een Leidse student.

Hoe kom je naar de Open Dag?

Het wordt erg druk in de stad. Daarom raden we je aan met het openbaar vervoer te komen. Kom je uit de buurt? Pak dan de fiets! Fietsen is gezond, goed voor het milieu, je hebt geen last van files en je bent verzekerd van een gratis parkeerplaats voor de deur!

Wegwijs in Leiden

Hoe vind je je weg van locatie naar locatie? Daar helpen we je mee! Op verschillende punten staan onze studenten voor je klaar om je op weg te helpen, de Leidse Wegwijzers. Zij weten alles over de Open Dag en delen plattegronden uit. Je herkent ze aan de blauw-witte jassen en een grote ballon met het logo van de Universiteit Leiden. Geen zin om al te veel te lopen tijdens de Open Dag? Tijdens de Open Dag rijden er TukTuks tussen de verschillende locaties en kun je een boottocht maken over de grachten. Al deze diensten zijn gratis.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over je je aanmelding en/of het programma van de Open Dag?

Handige links

Meld je ook snel aan voor de Open Dag van de Universiteit Leiden.

meld je alvast aan voor de Open Dag van 25 februari 2017

Je kunt je ‘vooraanmelden’ voor de Open Dag op zaterdag 25 februari 2017 als je hieronder je naam en mailadres invult. Je ontvangt dan direct bericht als de aanmelding opent en het programma online staat.
Open Dag - stappenplan

Contact
Wil jij meer weten of heb je nog vragen over de Open Dagen, neem dan contact op met de Studielijn. Je kunt de Studielijn bereiken op 071 527 11 11 of stuur een mail naar studielijn@leidenuniv.nl.

Volg ons op Facebook
Stel je vraag via Facebook en volg ons voor de laatste nieuwtjes over de Open Dag.