Cultuur

Musea, theater en film in Leiden

Leiden heeft fantastische musea. Meesterwerken van Rembrandt en Lievens, een echte T-rex, Wajangpoppen uit Indonesiƫ, de medische geschiedenis van aderlating tot borstprothese, een Egyptische tempel, schatten uit Japan, alles over het Leids Ontzet of een ontdekkingsreis door het menselijk lichaam: allemaal te ontdekken in de Leidse musea.

Voor toneel, dans en muziektheater ga je naar de prachtige Leidse Schouwburg: Leidse Schouwburg of naar de Stadsgehoorzaal. Als toneelstad is Leiden vooral bekend door het jaarlijks georganiseerde Leids cabaretfestival, dat al jarenlang een springplank vormt voor grote cabaretiers.

Ben je meer in voor een film? In de twee grote bioscopen of in het filmhuis draait altijd wel wat.
Bioscopen in Leiden

cultuurpas Student &cultuur
Als je lid wordt van een studentenvereniging, kun je je inschrijven voor jouw persoonlijke &cultuurkaart van je studentenvereniging!
Deze gratis kaart geeft je meer dan voordelig toegang tot het rijke en gevarieerde Leidse culturele leven: van festival tot museum en van theater tot film, je ontdekkingstocht in de Stad van Ontdekkingen begint hier!
www.encultuur.nl.

Studenten en cultuur

Natuurlijk doen studenten zelf ook van alles aan het artistieke front. Veel studenten- en studieverenigingen hebben een eigen toneelgroep. Bekende cabaretiers stonden vaak voor het eerst op een podium bij hun eigen vereniging. Ook is er de onafhankelijke studententoneelvereniging Cuculum die jaarlijks meerdere voorstellingen op de planken brengen: Cuculum.

Zingen in een studentenkoor of spelen in een studentenorkest kan bij twee studentmuziekverenigingen: Collegium Musicum en Sempre Crescendo.
Collegium Musicum
Sempre Crescendo

Bestijg je liever niet het podium maar heb je wel graag goede gesprekken over cultuur met je medestudenten? Dan is er A.S.V. Prometheus, de culturele studentenvereniging van Leiden: Prometheus.

plattegrond