Den Haag studentenstad

De stad Den Haag is in de afgelopen paar jaar meer en meer een echte studentenstad geworden. Met de start van het Leiden University College The Hague in september 2010 (als onderdeel van de Faculteit Governance and Global Affairs) en de start van de bacheloropleiding International Studies in september 2012, heeft de stad een grote groep nationale en internationale studenten erbij gekregen. Nu ook het Instituut Bestuurskunde onderdeel uitmaakt van deze faculteit, zal de groep universitaire studenten in de komende jaren alleen maar groeien. Daarnaast draagt de aanwezigheid van de Haagse Hogeschool, het Conservatorium, de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst en de Hogere Hotelschool in grote mate bij tot de Haagse studentengemeenschap.

Centraal gelegen

Den Haag ligt centraal midden in de Randstad. Ondanks dat de stad Den Haag zelf een stuk groter is dan Leiden liggen de gebouwen van de universiteit allemaal op loopafstand van elkaar in het centrum van Den Haag. Ook Leiden zelf is nooit ver weg, je bent er met de trein binnen elf minuten. Ideaal dus als je in Leiden op kamers gaat en in Den Haag college hebt, of andersom!
Den Haag op de kaart

Uitstekende faciliteiten

De stad biedt inmiddels uitstekende faciliteiten op het gebied van sport. Er zijn talloze culturele evenementen, concerten en veel musea. De stad biedt een bruisend caféleven en vele restaurants. Ook organiseert het groeiend aantal studentenverenigingen steeds meer activiteiten speciaal voor studenten.

Politieke hoofdstad

Dit alles vindt plaats te midden van de politieke hoofdstad van Nederland waar behalve vele ministeries en overheidsinstellingen (zoals de SER, het CBS, het SCP, de Algemene Rekenkamer en de NMA) ook vele multinationals en particuliere bedrijven zijn gevestigd.

Tip: Studeren

In Den Haag kun je de volgende bachelors van de Universiteit Leiden volgen:
Bestuurskunde
Informatica & Economie
International Studies
Liberal Arts & Sciences: Global Challenges