Introductieweek EL CID

14 t/m 18 augustus 2017

Ga jij aan de Universiteit Leiden studeren? Dan moet je zeker de EL CID lopen! Het programma van deze kennismakingsweek varieert van veel gezelligheid en amusement tot een serieuze introductie met de universiteit en de stad.
Bekijk het programma van de EL CID-week!

Twijfel je nog? 10 redenen om mee te doen!

  1. Je maakt nieuwe vrienden. Je zit in een groepje met studiegenoten met wie je de stad gaat ontdekken. Zo leer je al meteen heel veel mensen kennen!
  2. Enthousiaste mentoren laten je alle mooie plekken van de stad zien en geven je onmisbare tips voor een onvergetelijke studententijd.
  3. Je leert je faculteit of cluster kennen en maakt alvast op een leuke manier kennis met je studie.
  4. Op het Leids Eerstejaars Festival treden topartiesten op. Je kunt er relaxen, dansen en spreken met mensen van alle verenigingen.
  5. Alleen in de EL CID-week openen alle studentenverenigingen hun deuren voor alle deelnemers. Bij sommige verenigingen kun je je alleen in de EL CID-week als lid aanmelden.
  6. Op het sportevenement van de EL CID-week kun je meedoen aan verschillende sporten die speciaal aan studenten worden aangeboden.
  7. Je verkent de stad! De onderdelen van de EL CID-week zijn op de mooiste locaties van jouw nieuwe studentenstad.
  8. De EL CID-week is ook een culturele kennismaking. Tijdens de week kun je gratis de Leidse musea en theaters bezoeken.
  9. The party never stops! De verenigingen openen ook ‘s avonds hun deuren voor feesten van formaat en ook de EL CID-crew zal zijn best doen om iedereen aan het dansen te krijgen.
  10. Voor het geld hoef je het niet te laten: voor 72,50 euro krijg je vijf dagen avondeten, vijf dagen lunch, een prachtig festival, leerzame workshops, talloze feesten en nog veel en veel meer.

Meer informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie, neem dan contact op met de EL CID-commissie.
Bezoek de website
E-mail de EL CID-commissie
Like EL CID op Facebook
Volg de EL CID op Instagram

Ga je in Den Haag studeren?

Als je gaat studeren in Den Haag aan één van de Haagse opleidingen van de Universiteit Leiden, dan kun je (ook) deelnemen aan de eerste officiële The HOPweek! Het is een vierdaags programma voor alle Nederlandse en internationale studenten in Den Haag. Twee mentoren begeleiden je groepje van ongeveer vijftien studenten tijdens een fantastisch programma. Ze laten je de stad zien en het strand, je bezoekt je nieuwe faculteit en ontmoet studenten van de verschillende opleidingen. Je maakt kennis met alle studenteninitiatieven en leert het Haagse nachtleven kennen. Ook toont The HOP je wat Den Haag te bieden heeft op het gebied van politiek en internationale betrekkingen.
Check voor meer informatie de site van de HOPWEEK
Bekijk het programma van de HOPWEEK
Like de HOPWEEK op Facebook

Tip: Meld je aan

Aanmelden voor de EL CID
Als je je inschrijft bij de Universiteit Leiden, krijg je vanzelf een folder en een brief toegestuurd met een inlognaam en -code. Hiermee kun je je aanmelden op de website voor de EL CID-week 2017. Een week die je niet mag missen! Na deze introductieweek voel je je helemaal thuis in Leiden of Den Haag.

Tips voor je EL CID week

Charlotte Selhorst (masterstudent Engelse Taal en Cultuur)
Ik ben in Willemstad op Curaçao geboren, maar ben in Nederland opgegroeid en naar het VWO gegaan. Ik vond het studeren best een hele overgang, je moet opeens een heleboel zelfstandig doen. Voordat mijn studie begon heb ik de EL CID, de algemene introductieweek voor eerstejaars, gelopen. Dat was een hele leuke manier om de studentenverenigingen maar ook andere soorten verenigingen te leren kennen, zo ben ik ook bij mijn roeivereniging terecht gekomen. Daar heb ik het echt heel erg naar mijn zin, je doet het dan toch niet allemaal in je eentje.