Leiden studentenstad

Leiden bruist en is een studentenstad met karakter. De Universiteit Leiden is in 1575 als eerste universiteit van Nederland opgericht. Veel universiteitsgebouwen, alle studentenverenigingen en de meeste studentenhuizen liggen dicht bij elkaar in de historische binnenstad. Langs de mooie grachten of in de drukke winkelstraten kom je altijd bekenden tegen. Er zijn talloze gezellige caf├ęs en restaurantjes. Ook liefhebbers van kunst en cultuur kunnen hier uitstekend terecht.

Alles dicht bij elkaar

Alle studentenverenigingen, de meeste studentenhuizen en veel universiteitsgebouwen liggen dicht bij elkaar in de historische binnenstad. Langs de mooie grachten of in de drukke winkelstraten kom je altijd bekenden tegen. En natuurlijk heeft Leiden ook talloze gezellige cafés, goedkope restaurantjes en veel kunst en cultuur voor de liefhebber. In de zomer is het goed toeven op een van de vele Leidse terrasjes. En als dat niet zonnig genoeg is ligt het strand op maar zes kilometer van Leiden vandaan. Maar je hoeft niet ver weg om het gezellig te hebben. Het hele jaar door zijn er verschillende activiteiten en evenementen in de Leidse binnenstad.
Lees meer over studentenverenigingen

Tip: 3 oktober

Haring en wittebrood, feest, kermis en muziek! Heel Leiden staat op zijn kop: het ontzet van Leiden wordt ieder jaar op 3 oktober gevierd. Maar voor studenten is 2 oktober de leukste avond!