Sport

Sportcentrum

Het Universitair Sportcentrum (USC) biedt de keuze uit meer dan 55 verschillende sporten. Bovendien zijn er twee goed geoutilleerde fitnessruimtes, verspreidt over Leiden. Dus kom lekker sporten, individueel of samen met je medestudenten. Recreatief of in competitieverband.

Accommodatie

De accommodaties van het Universitair Sportcentrum zijn volledig vernieuwd. Het hoofdcomplex herbergt een grote sporthal, twee gymzalen voorzien van een groot aantal trainingstoestellen, een danszaal, een budo zaal, een multifunctionele zaal, een grote fitnessruimte voorzien van cardio- en krachtapparatuur en een spinningzaal. Buiten heeft het Universitair Sportcentrum de beschikking over maar liefst 8 tennisbanen, 2 beachvolleybalvelden, een hockeyveld en een voetbalveld gecombineerd met een rugbyveld. Met pace 2 gecertificeerde smashcourt tennisbanen en het fifa 2 star gecertificeerde voetbalveld zijn zij de modernste in hun soort.

Met Plexfit in het centrum van Leiden is er de mogelijkheid om functioneel te trainen, circuit trainingen volgen en kan men hier nu ook groepstrainingen volgen. Het circuit bestaat uit verschillende functionele trainingsoefeningen waarbij gebruik gemaakt wordt van onder andere de Kettle Bell, Corebag, Battle Rope en Aero-Sling. Trainen volgens dagelijkse bewegingspatronen is een effectieve manier om je lichaam te versterken en handelingen in het dagelijks leven te vergemakkelijken. Daarnaast is het goed om af te slanken, een gespierder lichaam te krijgen en overall een beter figuur te creƫren.

Sport en sportverenigingen

Voor bijna iedere sport is er wel een studentensportvereniging. Dat kan SKC zijn, de volleybalvereniging. Of de LSD, dat staat voor Leidse Studenten Duikvereniging. De watersportverenigingen, die tegenwoordig los van het sportcentrum actief zijn, hebben een prachtig nieuw gebouw aan het water van de Dwarswetering. Een ideale locatie! Studentensportverenigingen organiseren feesten, sportweekenden, borrelavonden en andere gezellige activiteiten. Kortom, of je nu gezellig wilt sporten bij een vereniging of individueel wilt fitnessen op de tijd die jou uitkomt: het kan allemaal in Leiden.
De sportverenigingen

Sportkaart

Bij een getrainde geest hoort een getraind lichaam. Met een sportkaart van het Universitair Sportcentrum kun je meedoen aan alle sporten. Zwemmen is op bepaalde tijden bij de Leidse zwembaden zelfs gratis. Verder bieden we verschillende cursussen aan: tennis, spinning en pole fitness.
Tarieven sportkaart

Traditie in vernieuwing

De traditionele studentensporten roeien en rugby blijven het goed doen. In de zaal zijn de teamsporten volleybal, basketbal en zaalvoetbal populair. Daarnaast zijn individuele oosterse sporten als Tai Chi en Wushu opgekomen. In de hoek van aerobics en fitness waait er telkens weer wat nieuws over uit Amerika, zoals spinning, salsa, body shape en zumba.
Totaal Sportaanbod

Testimonial Chantilly Steward

‘Veel studenten doen iets naast hun studie: doen aan sport of hebben een bijbaan. Dit staat niet alleen goed op je CV maar het hoort er ook een beetje bij.’

Topsport

Topsporters A-Z
Naast wie zit je in de collegebanken? Een toekomstig sportkampioen? Nu misschien nog onbekend, maar door de Universiteit Leiden alvast bemind. Maak kennis met je medestudenten die pieken op twee gebieden: studie & sport