Verenigingen

Voor je persoonlijke ontwikkeling stimuleren we jou om naast je studie actief te zijn, bijvoorbeeld in één of meerdere verenigingen.

Studieverenigingen

Studieverenigingen horen bij een opleiding en worden door studenten van die opleiding gerund. Zij organiseren allerlei activiteiten die met de studie samenhangen. Voor de gezelligheid, om de band tussen de studenten te versterken. Maar ook voor de studie, zoals studiereizen of een congres met vooraanstaande sprekers. Je haalt nog meer uit je studie door mee te doen aan de activiteiten van de studievereniging. En zeker door er zelf actief in te zijn.

Studentenverenigingen

Een studentenvereniging is hét middel om je snel thuis te voelen in Leiden of Den Haag. Want daar leer je snel veel mensen kennen. Die mensen zijn binnen korte tijd kennissen en daarna eerder dan verwacht je vrienden. Leiden telt ruim twintig verschillende studentenverenigingen maar ook Den Haag kent een flink aantal verenigingen. Een selectie:

Gezelligheidsverenigingen

Minerva
Augustinus
Quintus
SSR
Catena
Haagse Studenten Vereeniging
Fortuna

Religieuze verenigingen

Navigator
Fransiscus Gomarus
Ichthus
Panoplia
Studenten Ekklesia
IJAR
Pinq

Internationale verenigingen

SIB
AEGEE
Studentenvereniging voor Ontwikkelingssamenwerking Leiden

Muziekverenigingen

Collegium Musicum
Sempre Crescendo

Sportverenigingen

Roeivereniging Asopos de Vliet
Zwemvereniging Aquamania
Zeilvereniging De Blauwe Schuit
Roeivereniging Njord
Duikvereniging LSD
Kanovereniging Levitas
Surfvereniging Plankenkoorts
USC sportverenigingen

Algemene verenigingen

Prometheus
Duivelsei
Haagsche Studenten

Nieuwe werelden

Een studentenvereniging levert je meer op dan alleen vriendschap. Het lidmaatschap verbreedt je blikveld en scherpt je blik. Op je vereniging gaan nieuwe werelden voor je open en ga je met allerlei verschillende mensen om: studenten van andere studies, ouderejaars en jongerejaars. Je krijgt de kans om zelf actief te worden op je vereniging en zo te leren organiseren, delegeren, samenwerken en onderhandelen. Vaardigheden die onderdeel vormen van je totale academische ontwikkeling.

Meer informatie

Plaatselijke Kamer van Verenigingen
Website P.K.v.V.

Testimonial Tabitha Mink

‘Naast mijn studie ben ik heel actief. Ik ben lid van studievereniging SOS Leiden en ik ben de voorzitter van Pares, het platform van studenten met een functiebeperking. Hiervoor heb ik twee jaar het bestuur gedaan van Diversity, een multicultureel studentennetwerk. De activiteiten naast mijn studie zijn een echte verrijking: de meeste medestudenten die ik de afgelopen jaren heb leren kennen, heb ik ontmoet buiten de collegebanken.’

Testimonial Fayemy Liqui Lung

Fayemy Liqui Lung (student Geneeskunde)
‘Typisch aan Leiden is dat het een echte studentenstad is en heel gezellig. Er zijn heel veel verschillende soorten verenigingen waar je als student lid van kunt worden.’