Online Proefstuderen

Ga thuis aan de slag met opdrachten en bereid je zo voor op een studie aan onze universiteit. Omdat je wekelijks met de online colleges aan de slag gaat, ontdek je snel of jij en de studie een goede match zijn!

Wat is Online Proefstuderen?

De module bestaat uit studiemateriaal en een aantal bijbehorende opdrachten waar je gedurende een bepaalde periode zelfstandig mee aan de slag gaat. Je moet er rekening mee te houden dat je per week gemiddeld 2 à 3 uur beschikbaar moet zijn om aan de module te werken. Online Proefstuderen is met name geschikt voor 5 en 6 vwo. Maar iedereen die overweegt om bij de desbetreffende opleiding van de Universiteit Leiden te gaan studeren, is welkom om een aansluitingsmodule te volgen. Je kunt Online Proefstuderen gebruiken voor Oriëntatie op Vervolgonderwijs (OVO) en Loopbaanoriëntatie en Begeleiding (LOB): bij een voldoende resultaat ontvang je een certificaat van de Universiteit Leiden met vermelding van het aantal bestede slu.

Programma Online Proefstuderen Archeologie

15 slu

Aan de hand van een aantal theoretische en praktische opdrachten krijg je in deze module een beeld van wat een archeoloog doet en wat de studie Archeologie inhoudt. In de module worden alle stappen uit een archeologisch proces belicht: bureauonderzoek, prospectie, opgraven, uitwerken, interpretatie van vondsten en publiceren van onderzoek. Daarnaast wordt ook de relatie tussen archeologie en de maatschappij behandeld. Je gaat kijken naar veldtekeningen en dateringsmethoden, een archeologische publicatie lezen en zelf nadenken over een onderwerp dat je zou kunnen onderzoeken. In de module is er aandacht voor de archeologie van verschillende regio’s, waaronder Centraal Amerika, het Nabije Oosten en West-Europa.

Wanneer is Online Proefstuderen en hoe meld ik me aan?

Als je van 27 februari 2017 tot 24 maart 2017 wilt deelnemen aan het Online Proefstuderen, dan kun je je tot en met maandag 19 februari 2017 aanmelden via het online aanmeldingsformulier. Daarna is aanmelden alleen nog mogelijk bij de stand (Online) Proefstuderen tijdens de Open Dag op 25 februari 2017.

Volg ook de online cursus Osteoarchaeology

De Faculteit Archeologie biedt voor het eerst ook een online collegereeks aan (ook wel een MOOC genoemd). Deze gaat over botonderzoek en wat je daarvan zoal kunt leren. Bekijk de trailer hieronder of ga naar de cursuswebsite.