Past deze studie bij jou?

Een student archeologie heeft zowel een wetenschappelijke als een praktische inslag. Je hebt belangstelling voor mensen en hun materiƫle cultuur en verdiept je in de historie van een samenleving. Die theoretische kennis pas je toe in de archeologische praktijk. Je moet daarvoor een beetje praktisch ingesteld zijn. Het veldwerk is soms best zwaar, maar tegelijkertijd vormt het de ultieme uitdaging voor onderzoekers: als een soort detective ga je op zoek naar de sporen van het verleden. Daarnaast is het belangrijk dat je sociaal bent ingesteld en het leuk vindt om samen te werken in een team.

Vaktijdschriften

Boeken om alvast te lezen

Doe de test!

Nederlandse Archeologen
Archeos

Testimonial ARCH Stefan Weijgertse past deze studie bij jou

Is het een moeilijke studie?
Aan het begin moest ik even wennen aan het niveau: het is een groot verschil met de middelbare school, dus je moet snel omschakelen. Archeologie bleek veel meer te zijn dan graven in de grond. We werken met technieken en methoden uit verschillende wetenschappelijke disciplines: scheikunde, biologie, natuurkunde en zelfs een beetje recht, over de regelvoering omtrent erfgoed bijvoorbeeld.

Testimonial Marjolein kerkhof past deze studie bij jou

Wat doe je nu?
Tijdens mijn bachelor kreeg ik de mogelijkheid om mee te graven in Delft, een opgraving op een historisch kerkhof bij de Nieuwe Kerk. De stadsarcheoloog in Delft gaf colleges en zocht studenten, dus ik ben daar stage gaan lopen. Later zochten ze iemand voor een ander onderzoek en mijn naam hadden ze onthouden. Daarna ben ik nooit meer weggegaan bij de Gemeente Delft en doorgegroeid naar de functie van beleidsarcheoloog die ik nu vervul.