Past deze studie bij jou?

Een student archeologie heeft zowel een wetenschappelijke als een praktische inslag. Je hebt belangstelling voor mensen en hun materiële cultuur en verdiept je in de historie van een samenleving. Die theoretische kennis pas je toe in de archeologische praktijk. Je moet daarvoor een beetje praktisch ingesteld zijn. Het veldwerk is soms best zwaar, maar tegelijkertijd vormt het de ultieme uitdaging voor onderzoekers: als een soort detective ga je op zoek naar de sporen van het verleden. Daarnaast is het belangrijk dat je sociaal bent ingesteld en het leuk vindt om samen te werken in een team.

Vaktijdschriften

Boeken om alvast te lezen

Doe de test!

Nederlandse Archeologen
Archeos

Testimonial ARCH Linda Dielemans - past deze studie bij jou?

Voor wie is deze studie?
Als je houdt van geschiedenis, geïnteresseerd bent in oude vondsten en nieuwsgierig bent naar het verhaal erachter, dan past de studie Archeologie bij jou. Het is bijzonder werk, want het is steeds een verrassing wat je onder de grond vindt.

Testimonial Robin Nieuwenkamp

Waarom heb je voor Archeologie gekozen?
Toen ik tien was, vertelde ik iedereen dat ik archeoloog wilde worden. Archeologie was een logische keus, zeker toen ik me verdiept had in de beroepsmogelijkheden. De open dag gaf voor mij de doorslag.