Toelatingseisen

Je wordt rechtstreeks toegelaten tot de bacheloropleiding Archeologie als je in het bezit bent van een:

Heb je een ander diploma behaald, dan moet je een officieel verzoek tot toelating indienen.
Let op: studenten met een Nederlands HBO Propedeuse diploma moeten ook een officieel verzoek tot toelating indienen omdat er aanvullende eisen gesteld worden aan deze vooropleiding (de propedeuse moet behaald zijn met minimaal een 7 gemiddeld en je moet minimaal een 7 hebben gehaald voor het eindexamen Engels op de HAVO). Of studenten voldoen aan deze eisen, wordt gecontroleerd via het verzoek tot toelating.

Gewenste vakken

Elk profiel geeft toegang tot de opleiding Archeologie. Wiskunde wordt echter wel aangeraden, omdat wiskundige kennis van pas komt in alle archeologische specialisaties (computertoepassingen, statistiek). Vanaf de invoering van de Engelstalige Bachelor per september 2015, kun je het eerste jaar nog kiezen tussen een Engelstalige en een Nederlandstalige variant van de opleiding. Vanaf het tweede jaar worden alle colleges in het Engels gegeven. Dan is een goede beheersing van het Engels zeker nodig. Verder moet je, afhankelijk van je specialisatie, naast Engelse vakliteratuur soms ook Duits- of Franstalige publicaties kunnen lezen. Sommige specialisaties binnen de klassieke archeologie vereisen kennis van Grieks en Latijn en als je je met Indiaans Amerika gaat bezighouden, zul je in veel gevallen Spaans moeten leren.
Toegang

Matching - extra

Matching aan de universiteit
Nadat je je voor een studie hebt aangemeld in Studielink, ontvang je van de Universiteit Leiden vanaf 1 maart de Studiekeuzecheck. We willen graag dat je zo succesvol mogelijk studeert. Om je daarbij goed te kunnen begeleiden, vragen we je om de Studiekeuzecheck in te vullen.

Lees meer over matching bij de Universiteit Leiden