Waar in Leiden?

Per september 2014 is de opleiding Archeologie gehuisvest in het gerenoveerde Van Steenisgebouw op het Bio Science Park. Je vindt de opleiding op zo’n 15 minuten lopen van het station Leiden Centraal. Ga je op kamers in Leiden, dan fiets je hoogstens tien minuten van je studentenkamer naar je college.

Het gebouw

De opleiding Archeologie heeft een eigen gebouw op het Bio Science Park: het Van Steenis gebouw. Daar breng je de meeste tijd door, bijvoorbeeld in de collegezalen, een van de laboratoria voor onderzoek, of in de studentencomputerkamer. Ook is er een restaurant met uitgebreide mogelijkheden om te lunchen of een cappuccino te drinken. In het centrum van Leiden ligt de Universiteitsbibliotheek, waar je als Archeologiestudent ook terecht kunt om te studeren.

Leiden centraal

Als je in Leiden studeert, vind je alles in en rondom de gezellige binnenstad. Op je fiets ben je zo van je studentenkamer naar college en van de bibliotheek naar het sportcentrum. Winkels, verenigingen, bioscopen, terrasjes, cultuur en feesten: je vindt het allemaal in de binnenstad. Je profiteert ook van de mooie ligging van Leiden: het strand is vlakbij en je reist met gemak naar de grote steden. Dit alles maakt Leiden tot de ideale studentenstad waarin je je snel thuis voelt.

Leiden studentenstad

Leiden, studentenstad
Leiden is jouw ideale studentenstad midden in de Randstad. Een sfeervolle oude binnenstad, met alles dicht bij elkaar: universiteitsgebouwen, studentenhuizen en verenigingen.
Lees meer over het Leidse studentenleven