Waarom in Leiden?

Uniek en veelzijdig

Archeologie in Leiden is een flexibele opleiding, waarin er veel aandacht is voor de nieuwste technologische ontwikkelingen en de eisen die de arbeidsmarkt straks aan jou stelt. De opleiding biedt je een brede keuze aan specialisaties. Die zijn onderling heel verschillend van aard en enkele daarvan zijn ook nog eens heel bijzonder. De specialisatie Archeologie van Indiaans Amerika kun je slechts aan een paar universiteiten in Europa volgen, terwijl de specialisatie Caribische archeologie zelfs uniek in de wereld is.
Specialisaties

Onderwijs van onderzoekers

De koppeling tussen onderwijs en onderzoek is typerend voor de Leidse universiteit. Naast onderwijs geven aan studenten besteden docenten van de opleiding veel tijd aan archeologisch onderzoek. Als
student kun je vaak in de praktijk meewerken aan die onderzoeksprojecten, onder andere in de vorm van een veldwerkstage. In je Leidse studietijd vergroot je dus niet alleen je kennis van het vak, maar doe je ook nog praktijkervaring op. En dat is iets dat toekomstige werkgevers wel zien zitten!
Per september 2015 wordt bovendien naast de Nederlandstalige propedeuse, ook een Engelstalig programma aangeboden.
Toekomstperspectief

Ruimte om je te ontwikkelen

Je hebt de keuze uit diverse bijvakken en afstudeerrichtingen. Bovendien krijg je de mogelijkheid om je op meerdere vlakken te ontplooien.

Tip: 11 dingen die je niet verwacht van onze bibliotheek!

Ja. De universiteitsbibliotheek heeft boeken. Maar er is nog véél meer! Lees verder

Testiomonial ARCH irini biezeveld - waarom Leiden

Wat vind je fijn aan de studie?
In het eerste jaar krijg je een brede basis. We leerden over alle periodes en vakgebieden, zoals bij het vak World Archeology, dat begint bij de eerste menssoort en doorgaat tot aan de middeleeuwen. Het schetst zo een groot kader van wat wanneer plaatsvond. Wat ik erg prettig vond, was de begeleiding in de overgang van middelbare school naar universiteit door middel van een mentoraat en tutoraat.

Leiden studentenstad

Leiden, studentenstad
Leiden is jouw ideale studentenstad midden in de Randstad. Een sfeervolle oude binnenstad, met alles dicht bij elkaar: universiteitsgebouwen, studentenhuizen en verenigingen.
Lees meer over het Leidse studentenleven