Actuele vraagstukken van het openbaar bestuur

Beleid, Bestuur en Organisatie (BBO), de specialisatie van Bestuurskunde in Den Haag, verbindt inzichten uit verschillende wetenschappen (in het bijzonder recht, sociologie, geschiedenis en filosofie) om complexe maatschappelijke vraagstukken op te lossen. Studenten gebruiken hun brede kennis om beleid, organisatie en management in de publieke sector te verbeteren. Je leert in deze specialisatie om vanuit verschillende invalshoeken belangrijke thema’s te begrijpen, zoals asielbeleid, lokale politiek, Europese integratie, terrorismebestrijding, burgerparticipatie of de verhouding tussen nationale en internationale bestuurlijke instanties.

BBO-bestuurskundigen zijn breed inzetbaar.. Je komt op uiteenlopende en interessante plekken terecht in de publieke, semi-publieke en private sector. Je gaat bijvoorbeeld aan de slag als beleidsmedewerker bij een gemeente of een ministerie, wordt consultant bij een adviesbureau voor de publieke sector of gaat werken als onderzoeker bij een universiteit of als lobbyist voor een Europese belangengroep.

Bestuurskunde: BBO en EBM

Beleid, Bestuur en Organisatie is een bachelortrack van de opleiding Bestuurskunde. In je eerste jaar kies je direct voor een van de twee bachelortracks die je de hele bacheloropleiding Bestuurskunde volgt: Beleid, Bestuur en Organisatie (BBO) of Economie, Bestuur en Management (EBM). Op deze pagina kom je meer te weten over BBO.

Bachelordiploma

Na het voltooien van BBO ontvang je een Bestuurskunde-bul met daarop de variant ‘Beleid, Bestuur en Organisatie’ vermeld. Op die manier weet jouw toekomstige werkgever wat jouw specifieke Bestuurskunde profiel is, en welke expertise je bezit zowel op inhoudelijk vlak als op het vlak van academische vaardigheden.

Venne Vrijburg

“Het leuke aan BBO vind ik dat de actualiteit altijd direct wordt toegepast in de colleges. Ik volgde bijvoorbeeld een vak van Politicologie over Nederlandse geschiedenis. Tijdens dit vak spraken we over de kabinetsformatie, al het nieuws over Samson en Rutte kwam gelijk aan bod in het eerst volgende college.”