In het kort

Studie

Bestuurskunde richt zich op complexe problemen binnen de overheid en de publieke sector. Asielzoekersbeleid, gouden handdrukken, de gekozen burgemeester, invoering referendum, opsporingsmethoden van de politie. Zomaar een greep uit de onderwerpen van het openbaar bestuur van Nederland. Maar ook daarbuiten. Nederland maakt deel uit van de Europese Unie. Dat heeft effect op het openbaar bestuur van Nederland. Maar welk effect precies? Dat is een goede bestuurskundige vraag.
Bacheloropleiding

Iets voor jou?

Bestuurskunde is een sociale wetenschap die kennis van verschillende vakgebieden integreert. Je hebt van nature een brede belangstelling om je te verdiepen in uiteenlopende vakken als economie, sociologie en politicologie.
Past deze studie bij jou?

Later

Als bestuurskundige ben je vooral werkzaam in beleidsfuncties. Je bent ook prima toegerust voor functies in het midden- en hoger management Bij adviesbureaus kun je werken als consultant en in leidinggevende functies. Bij al deze functies gaat het om wisselende combinaties van de volgende ingrediënten: kennis van onderzoek, onderzoeksvaardigheid, communicatievaardigheden en leidinggevende capaciteiten.
Toekomstperspectief

Studielink

Via Studielink kun je je aanmelden voor een studie.

Testimonial Edo Ndeke 2

Waarom heb je voor Bestuurskunde gekozen?
Ik ben Bestuurskunde gaan studeren vanuit een maatschappelijke betrokkenheid. Bestuurskunde is enerzijds vrij specifiek, want de opleiding is vooral gericht op het openbaar bestuur, en anders is de studie juist breed, omdat je vakken krijgt over verschillende disciplines, zoals economie, sociologie, politicologie en rechten. Als student verwerf je een soort toolkit om optimaal te kunnen opereren in het openbaar bestuur.