Onderzoek naar geneesmiddelen

Als student Bio-Farmaceutische Wetenschappen word je opgeleid tot onderzoeker. Je ontwerpt zelf nieuwe, betere en veiligere geneesmiddelen en onderzoekt werking en bijwerkingen daarvan.

De zoektocht naar nieuwe geneesmiddelen wordt steeds complexer. Om nieuwe, betere en veiligere geneesmiddelen te ontwikkelen stellen geneesmiddelonderzoekers vragen zoals: Welke (moleculaire) mechanismen zijn cruciaal in het ontstaan en het verloop van een ziekte? Hoe kun je daar systematisch aangrijpingspunten uit selecteren voor nieuwe geneesmiddelen? Om deze vragen te beantwoorden moet een geneesmiddelonderzoeker de kennis en methoden uit de scheikunde, biologie, en wiskunde aan elkaar kunnen koppelen.

Wil je Bio-Farmaceutische Wetenschappen studeren?

Wil je weten hoe ziet jouw toekomst eruit ziet na een opleiding BFW? Lees de verhalen van een aantal oud-studenten in onze alumni brochure

Marijke Grundeken

“Op school vond ik scheikunde en biologie interessant, maar ik had nog geen idee hoe ik dat op de universiteit kon combineren. Na de meeloopdag van BFW, waar ik colleges heb gevolgd en met studenten heb gepraat, was ik overtuigd van deze studie”.