Het leven, van molecuul tot milieu

Biologie is echt iets voor jou als je nieuwsgierig bent naar de wereld om je heen. Waarom springt het ene vogelgriepvirus over op de mens en het andere niet? Hoe vindt de ooievaar zijn weg naar zijn overwinteringsgebied in West-Afrika? En waarom maakt een levercel andere eiwitten dan een huidcel?

Biologen zijn gefascineerd door de levende natuur en weten hoe je de antwoorden vindt op dit soort vragen. Soms duiken ze daarvoor in het DNA van bacteriƫn en een andere keer onderzoeken ze de trekroutes van walvissen. Dat maakt de biologie een zeer veelzijdige studie waarin uiteenlopende onderwerpen en methoden aan bod komen.

Jouw toekomst

Wil je weten hoe ziet jouw toekomst eruit ziet na een opleiding Biologie? Lees de verhalen van een aantal oud-studenten in onze alumni brochure

Kyra Hyrias

“Het bevalt goed om over alle soorten cellen, dieren en planten te leren hoe het werkt. Zelf vind ik microbiologie het leukste en dan vooral moleculaire genetica: knippen in DNA, allerlei dingen ontdekken onder microscoop en verschillende genen onderscheiden.”


Volg de opleiding Biologie op:
   


Volg de faculteit W&N op: