Toelatingseisen

Je kunt Geneeskunde gaan studeren als je in het bezit bent van:

Ander profiel, andere vooropleiding of ontbrekend vak?

Soms kun je met een ander profiel, of een andere vooropleiding, toch Geneeskunde studeren mits je aan bepaalde voorwaarden voldoet. In het document Toelating tot Geneeskunde per vooropleiding staan veel voorkomende situaties beschreven, wat je in elke situatie kunt doen, en hoe je eventueel een beschikking aanvraagt. Staat jouw situatie er niet tussen? Neem dan contact op met de commissie bijzondere toelatingen van het LUMC.

Heb je een ander diploma/profiel behaald of heb je niet genoemde aanvullende vakken behaald, dan moet je een officieel verzoek tot toelating indienen.
Let op: ook studenten met een VWO diploma met juiste profiel en vakkenpakket behaald voor 2010 moeten een verzoek tot toelating indienen.

Decentrale selectie

Als je voldoet aan de toelatingseisen, kun je deelnemen aan de decentrale selectie. Zie hiervoor de procedure decentrale selectie Geneeskunde .

Information for non-Dutch students

Information for non-Dutch students about admission and application for Medicine is available at the LUMC-website.

Tip: Onvoldoende vooropleiding?

Heb jij één of meer bètavakken nodig om toegelaten te worden tot ene studie die precies bij jou past? Bij WisMon of bij het Boswell-Bèta ben je aan het juiste adres: met onze cursussen in exacte vakken, op HAVO- of VWO-niveau, werk je doelgericht aan je toelating tot de studie van jouw keuze.