Toelatingseisen

Omdat er minder plaatsen dan aanmelders zijn geldt bij alle opleidingen Geneeskunde in Nederland een numerus fixus. In Leiden betekent dit dat er jaarlijks maximaal 315 studenten geplaatst worden bij de opleiding Geneeskunde.
Om geplaatst te worden in Leiden moet je meedoen aan de landelijke loting (numerus fixus) of aan de decentrale selectie. Voor toelating is het nodig over het juiste vakkenpakket/profiel te beschikken.

Aanmelden gaat – net als voor andere studies – via Studielink.

Toelatingseisen

Je mag meedoen aan de decentrale selectie of de loting als je vóór het begin van het studiejaar waarin je wilt beginnen in het bezit bent van één van de hierna genoemde diploma’s en aanvullende eisen.

Toelating met afwijkende diploma’s

Voldoe je niet aan bovenstaande eisen, maar heb je een ander vakkenpakket? Of heb je bijvoorbeeld een hbo-diploma of buitenlands diploma? Dan moet je je zowel aanmelden bij studielink als bij het Admissions Office van de Universiteit Leiden via het online aanmeldformulier . Er wordt dan gekeken of je met jouw diploma en vakkenpakket mee kunt doen met de loting of de decentrale selectie. Wil je meedoen aan de decentrale selectie? Dan moet je uiterlijk 15 januari aangemeld zijn bij zowel studielink als het Admissions Office van de Universiteit Leiden.

Vragen

Heb je vragen over de toelatingsprocedure? Neem dan contact op met studentencentrum Plexus.

Informatiebalie in studentencentrum Plexus.
Bezoekadres Kaiserstraat 25
Telefoon 071 527 80 11
Geopend: maandag, woensdag en vrijdag van 9.00-17.00 uur en dinsdag en donderdag van 9.00-21.00 uur.
E-mail Informatiecentrum

Matching - extra

Matching aan de universiteit
Nadat je je voor een studie hebt aangemeld in Studielink, ontvang je van de Universiteit Leiden vanaf 1 maart de Studiekeuzecheck. We willen graag dat je zo succesvol mogelijk studeert. Om je daarbij goed te kunnen begeleiden, vragen we je om de Studiekeuzecheck in te vullen.

Lees meer over matching bij de Universiteit Leiden