Toelatingseisen

Plaatsing voor de bachelor Geneeskunde in Leiden gaat via decentrale selectie. Je mag hieraan meedoen als je vóór het begin van het studiejaar waarin je wilt beginnen in het bezit bent van één van de hierna genoemde diploma’s en aanvullende eisen:

Toelating met afwijkende diploma’s

Voldoe je niet aan bovenstaande eisen, maar heb je een ander vakkenpakket? Of heb je bijvoorbeeld een hbo-diploma of buitenlands diploma? Dan moet je je zowel aanmelden bij studielink als bij het Admissions Office van de Universiteit Leiden via het online aanmeldformulier . Als je mee wilt doen aan de decentrale selectie voor studiejaar 2015-2016, dan moet je uiterlijk 15 januari 2015 bij beide zijn aangemeld. Na aanmelding wordt gekeken of je met jouw diploma en vakkenpakket toelaatbaar bent.

Vragen

Heb je vragen over de toelatingsprocedure? Neem dan contact op met studentencentrum Plexus.

Informatiebalie in studentencentrum Plexus.
Bezoekadres Kaiserstraat 25
Telefoon 071 527 80 11
Geopend: maandag, woensdag en vrijdag van 9.00-17.00 uur en dinsdag en donderdag van 9.00-21.00 uur.
E-mail Informatiecentrum

Matching - extra

Matching aan de universiteit
Nadat je je voor een studie hebt aangemeld in Studielink, ontvang je van de Universiteit Leiden vanaf 1 maart de Studiekeuzecheck. We willen graag dat je zo succesvol mogelijk studeert. Om je daarbij goed te kunnen begeleiden, vragen we je om de Studiekeuzecheck in te vullen.

Lees meer over matching bij de Universiteit Leiden