De arbeidsmarkt na Griekse en Latijnse taal en cultuur

Met een studie Griekse en Latijnse taal en cultuur ben je voor verschillende werkgevers aantrekkelijk. Dit komt door de vakinhoudelijke kennis en de academische vaardigheden die je hebt opgedaan. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als docent klassieke talen, beleidsmedewerker bij de overheid, redacteur of onderzoeker. Organisaties waar studenten Griekse en Latijnse taal en cultuur werken zijn:

Functies en taken

De Studenten Loopbaan Service heeft in 2015 onderzoek gedaan naar de functies en taken van de alumni van de Faculteit Geesteswetenschappen. Uit dit onderzoek naar alumni Griekse en Latijnse taal en cultuur komen de volgende voornaamste functiegebieden naar voren.

Testimonial Adriaan Rademaker

Hoe is de arbeidsmarkt?
“Goed. De meeste studenten gaan het onderwijs in en de afgelopen jaren was er een groot tekort aan leraren. Er waren tijden dat veel studenten tijdens de studie al voor de klas stonden. De markt is nu wat rustiger, maar ik denk dat je met een lesbevoegdheid nog steeds zonder problemen aan een baan komt. Dankzij je algemene academische vaardigheden kun je bijvoorbeeld ook bij uitgeverijen of de overheid terechtkomen. Een aantal studenten kiest voor een academische loopbaan en gaat zelf onderzoek doen.”

Carrière in de wetenschap

Als je een goede en gemotiveerde student bent, kun je ook aan de slag in de wetenschap. Na de bachelor kies je voor een tweejarige onderzoeksmaster, maar een eenjarige master kan ook. Vervolgens kun je promoveren. Dat betekent dat je vier jaar lang werkt aan je proefschrift en lesgeeft aan de universiteit. Het begin van een wetenschappelijke carrière als docent of onderzoeker!