Kies je eigen weg

Ben je eenmaal begonnen met Griekse en Latijnse taal en cultuur, dan krijg je veel vrijheid om zelf de inhoud van je studie te bepalen. In het derde jaar van je bacheloropleiding heb je een keuzeruimte van 30 studiepunten. Je vult die voor een belangrijk deel zelf in met:

Keuzeruimte

Kun je geen genoeg krijgen van de antieke teksten en cultuur? Verdiep dan je kennis met keuzevakken aansluitend bij je eigen opleiding Griekse en Latijnse taal en cultuur. Of verbreed je blik door vakken te volgen buiten je eigen opleiding, bijvoorbeeld bij geschiedenis of wijsbegeerte. Je maakt je keuze uit speciaal samengestelde pakketten (minoren), maar je kunt ook zelf een pakket samenstellen.
Minoren

Stage

Tijdens een stage werk je voor een aaneengesloten periode bij een organisatie, bijvoorbeeld een ministerie of een museum. Een goede manier om te ontdekken hoe het werk je bevalt. De inhoud van de stage spreek je af met een stagedocent van je opleiding. De Studenten Loopbaan Service helpt je graag om een geschikte stageplek te vinden. Op hun website vind je alvast een actueel overzicht met stages in Nederland en het buitenland.
Studenten Loopbaan Service Geesteswetenschappen

Colleges of een stage in het buitenland

De opleiding biedt je verschillende mogelijkheden om naar het buitenland te gaan. Je komt in contact met andere culturen, vergroot je spreekvaardigheid en zelfredzaamheid. En dat is goed voor je kansen op de arbeidsmarkt. De opleiding heeft goede contacten met verschillende universiteiten en instellingen. Tenslotte kun je stage lopen in het buitenland. Zo doe je unieke onderzoeks- of werkervaring op.
Over de grens

PraktijkStudie

Alleen in Leiden kun je je keuzeruimte invullen met een PraktijkStudie. Een perfecte kans om je voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Er zijn vijf PraktijkStudies:

Wil je later voor de klas? Kies dan de educatieve minor Grieks, latijn en Klassieke Culturele Vorming.

Meer over de PraktijkStudies

De juiste keuze

Hoe jij je keuzeruimte invult, hangt vooral af van je eigen interesses. En van wat je ná je bachelor wilt doen. Heb je al een voorkeur voor een bepaalde master of specialisatie? Wil je je voorbereiden op een bepaald beroep? Door slim te kiezen, stippel je zelf je optimale weg uit door je studie.
Masteropleiding
Toekomstperspectief

Tip: Volg vakken bij de Academie der Kunsten

Alleen in Leiden kun je je wetenschappelijke én kunstzinnige talenten tegelijk ontwikkelen. Naast je studie in Leiden kun je vakken volgen aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.