Masteropleiding Griekse en Latijnse taal en cultuur

Wil je een volledige academische opleiding? Dan ga je na je bachelor door met een masteropleiding. Na een succesvol afgeronde masteropleiding ontvang je de titel Master of Arts (MA).

Masters Griekse en Latijnse taal en cultuur

Je keuze voor een master hangt onder andere af van je interesses, de minor in je bachelor en natuurlijk wat je na je studie wilt doen. Heb je een bachelordiploma Griekse en Latijnse taal en cultuur op zak, dan biedt de Universiteit Leiden je vier soorten masters:

Eenjarige master

Eenjarige master, die perfect aansluit op de verschillende specialisaties van de bacheloropleiding Griekse en Latijnse taal en cultuur:
MA Classics and Ancient Civilizations: Classics

Onderzoeksmaster

Tweejarige master, als je na je studie verder wilt in de wetenschap.
MA Classics and Ancient Civilizations: Classics (research)
MA History (research): Ancient History

Educatieve master (lerarenopleiding)

Kom voor de klas! Na afronding van de MA Classics and Ancient Civilizations: Classics kun je toegang krijgen tot deze masteropleiding (als je ook de educatieve minor hebt gedaan in je bachelor). Na je eenjarige educatieve master mag je de bovenbouw van havo en vwo lesgeven in Grieks en Latijn.
Lees meer: Lerarenopleiding Griekse en Latijnse taal en cultuur

Brede master, bijvoorbeeld;

MA Media Studies
MA International Relations

Meer informatie

Leiden heeft nog veel meer interessante masters. Kijk voor meer informatie op de mastersite.
Masters in Leiden

Carrière in de wetenschap

Als je een goede en gemotiveerde student bent, kun je ook aan de slag in de wetenschap. Na de bachelor kies je voor een tweejarige onderzoeksmaster, maar een eenjarige master kan ook. Vervolgens kun je promoveren. Dat betekent dat je vier jaar lang werkt aan je proefschrift en lesgeeft aan de universiteit. Het begin van een wetenschappelijke carrière als docent of onderzoeker!