Over de grens

Buitenlandverblijf

Wetenschappers en studenten van over de hele wereld houden zich bezig met de klassieke oudheid. Dus krijg je in Leiden alle ruimte om zelf ook naar het buitenland te gaan.

De opleiding organiseert regelmatig lezingen of congressen met buitenlandse sprekers. Je kunt daar wetenschappers van Europese en Amerikaanse universiteiten leren kennen. Misschien kun je zo zelfs de eerste contacten leggen voor een buitenlandverblijf!

Excursie Italië of Griekenland

In het tweede of derde jaar van de bachelor kun je met je jaargenoten op excursie naar Italië of Griekenland. Je krijgt de kans om allerlei overblijfselen uit de klassieke cultuur nu eens met eigen ogen en onder leiding van een deskundige docent te bekijken. Je bereidt deze excursie voor tijdens een aantal colleges in het tweede semester. Tijdens de excursie zelf (meestal in april of mei) houd je een referaat over een locatie of object dat jullie bezoeken. Afgelopen jaren zijn de studenten naar Athene en omgeving, Rome en Sicilië geweest.

Naar Europese steden

Vanuit Leiden kun je ook studeren in een ander Europees land. De Leidse opleiding heeft goede banden met de volgende universiteiten:

De vakken die je hier volgt, tellen mee voor je studiepunten in Leiden. Via het zogenoemde Erasmusprogramma krijg een bescheiden toelage bovenop je Nederlandse studiefinanciering.
Beurzen

Advies en informatie

Wil je je serieus verdiepen in de mogelijkheid om een studie in het buitenland te volgen, dan kun je altijd terecht bij de buitenlandcoördinator van de Faculteit der Geesteswetenschappen. Deze helpt je om uit te pluizen welke beurzen, uitwisselingsprogramma’s en universiteiten bij jou passen. Studeren in het buitenland, Geesteswetenschappen.

Testimonial Willeke van der Hoff - over de grens

Ga je naar het buitenland?
‘Ja! Ik heb gekozen voor Italiaanse vakken, want ik ga volgend jaar in het tweede semester op uitwisseling naar de universiteit in Bologna. Hierdoor loop ik een half jaar uit met mijn bachelor, maar dat heb ik er voor over.’