Past Griekse en Latijnse taal en cultuur bij jou?

Griekse en Latijnse taal en cultuur is iets voor jou als je:

Talenkennis

Een goede beheersing van het Engels, Duits en Frans is belangrijk voor de studie Griekse en Latijnse taal en cultuur. Zeker in de tweede helft van je opleiding lees je veel wetenschappelijk artikelen en boeken in die talen. Mocht je kennis van deze moderne talen zijn weggezakt, dan kun je in het eerste jaar via het Talencentrum van de universiteit een speciale cursus leesvaardigheid volgen. Dubbele winst, want je bereidt je zo ook goed voor op een internationale arbeidsmarkt.

Boeken om alvast te lezen

Tip: Kijk ook eens op Studiekeuzeplein.nl voor een studiekeuzetest!

Wil je meer weten over de opleiding? Loop een dagje mee!

Testimonial Christoph Pieper

Wat maakt deze studie in Leiden zo bijzonder?
Het lesgeven is boeiend en afwisselend, niet in het minst door het enthousiasme van de studenten. Dat geldt trouwens niet alleen voor de inhoud van de studie. Zo ben ik steeds weer aangenaam verrast door de bereidheid van studenten om te helpen als er bijvoorbeeld iets georganiseerd moet worden.

Studiekeuzeplein

Op zoek naar een studie die bij je past?
Op het Studiekeuzeplein zetten we de stappen op een rijtje die je helpen om een studie te vinden die goed bij je past. In elke fase krijg je een aantal tests, tips, opdrachten en vragen. Het maken van een passende studiekeuze wordt zo een stuk eenvoudiger. Naar het Studiekeuzeplein

Tip: Olympiade

Ben jij de volgende winnaar?
De Taalkunde Olympiade is de ultieme opgave voor scholieren uit vier, vijf en zes vwo die geïnteresseerd zijn in alles wat te maken heeft met taal, van vroeger tot nu, en van verre landen tot bij jou om de hoek. Als jij niet bang bent voor spijkerschrift, Oudduits of Hindi en je het een uitdaging vindt om de wiskunde achter een taal te ontdekken, mag je de Taalkunde Olympiade niet missen!