Studievereniging Griekse en Latijnse taal en cultuur

Denk je erover om lid te worden van een vereniging? Je kunt dan kiezen voor een studievereniging en/of één van de vele studentenverenigingen die Leiden rijk is.

Studievereniging Sophia Aeterna

Sophia Aeterna is de studievereniging van Griekse en Latijnse taal en cultuur te Leiden. Via de studievereniging krijg je korting op (studie)boeken bij boekhandel Burgersdijk & Niermans. Sophia Aeterna organiseert verder jaarlijks terugkerende evenementen bij de opleiding, zoals een eerstejaarsweekend, een studiereis voor alle studenten en een gala voor de hele opleiding.

Wanneer lid worden?

Je kunt nog voor de start van het studiejaar lid worden van de studievereniging om meteen te profiteren van de boekenkorting. Je ontvangt meer informatie zodra je je inschrijft voor de opleiding.

Contact

Website Sophia Aeterna
E-mail Sophia Aeterna

Vakdispuut M.F.

Collegium Classicum c.n. M.F. is het oudste vakdispuut klassieke talen van Nederland (opgericht in 1913). M.F. houdt maandelijkse lezingen en organiseert onder andere borrels, uitjes naar films, concerten en toneel, een weekendje weg, maar ook een voetbaltoernooi. Met het vakdispuut M.F. combineer je activiteiten op het vakgebied Klassieke Talen met gezelligheid. Een goede manier om je studiegenoten buiten de collegezalen te ontmoeten en je interesse voor de oudheid te delen en je verder te verdiepen in de Klassieken.

Wanneer lid worden?

In het eerste semester stelt M.F. zich uitgebreid aan je voor. In januari kun je besluiten of je lid wilt worden.

Contact

Website M.F.
E-mail M.F.

Andere verenigingen

Naast deze twee verenigingen kun je ook lid worden van REUVENS of Agape. REUVENS is een archeologisch dispuut. Je ontmoet er bijvoorbeeld studenten van archeologie, maar ook egyptologen en studenten Oude Culturen van de Mediterrane Wereld.

Studentenverenigingen

Je studententijd in Leiden houdt meer in dan alleen studeren. Je wilt ook je talenten ontwikkelen, bijvoorbeeld je muziek- of zangtalent. Misschien wil je sporten, of gaat het je er juist om nieuwe vrienden te maken en gezelligheid op te zoeken. Er is keus genoeg in Leiden!
Meer info: Leidse Studentenverenigingen