Toekomstperspectief

Waar je later werkt, hangt af van je eigen interesses, kennis en vaardigheden en de keuzes die je maakt. Studenten die deze opleiding volgen, komen dan ook terecht in uiteenlopende sectoren en beroepen. Denk maar aan beroepen zoals communicatieadviseur, marketingmedewerker, onderhandelaar, tolk, docent en beleidsadviseur. En sectoren als de overheid, de non-profit, culturele en museale sector, pr-branche en het onderwijs.

Arbeidsmarktonderzoek

De Studenten Loopbaan Service deed in het voorjaar van 2016 onderzoek naar arbeidsmarktpositie van de studenten die tussen 2012 en 2015 afstudeerden. Van de oud-studenten vond 71% binnen twee maanden werk. 74% daarvan vond direct een baan op hbo- of universitair niveau.

De arbeidsmarkt verandert voortdurend, maar de onderzoeken van de afgelopen jaren laten duidelijk zien dat relevante werkervaring opdoen tijdens de studie het sollicitatieproces versnelt. Denk aan een stage, bijbaan of bestuurswerk. Daarnaast heb je met een masteropleiding op zak meer kans op een baan op academisch niveau. Voor meer informatie ga je naar de website van de Studenten Loopbaan Service.

Lees meer over Jouw toekomst. Ontdek wat werkt voor onze studenten.

Op weg naar werk

Waar je later werkt, hangt af van je eigen interesses, kennis en vaardigheden en de studiekeuzes die je maakt. Het is dus handig als je tijdens je studie nadenkt over de baan die je later wilt. Bijvoorbeeld bij het kiezen van bepaalde vakken of een specialisatie. Je kunt met een stage ontdekken wat je leuk vindt en waar je goed in bent. De studiecoördinator van de opleiding Griekse en Latijnse taal en cultuur en de Studenten Loopbaan Service kunnen je hierbij helpen.

Testimonial Charlotte Nieser - toekomstperspectief

En later?
‘De studie sluit niet direct aan bij het werk dat ik doe, maar veel vaardigheden die ik heb geleerd komen goed van pas. Zoals secuur werken, teksten interpreteren en een onderwerp tot op de bodem uitzoeken. Het geschiedenisaspect komt ook terug in mijn werk. Laatst kreeg ik de opdracht uit te zoeken of Dunea ooit een vergoeding heeft gehad voor het reinigen van vervuilde grond die ze in het verleden had opgekocht. Ik duik dan het archief in om dat uit te zoeken. Daarnaast ben ik ook bezig met het opzetten van een digitaal archief, zodat alle afgeronde zaken in één omgeving terug te vinden zijn.’