Toelatingseisen

Je wordt rechtstreeks toegelaten tot de bacheloropleiding Griekse en Latijnse taal en cultuur als je in het bezit bent van een:

In alle gevallen is de beheersing van het Grieks of Latijn op eindexamenniveau vereist.

Heb je een ander diploma behaald, dan moet je een officieel verzoek tot toelating indienen.
Lees meer informatie over toelating en inschrijven.

Gewenste vakken

Om GLTC te kunnen studeren moet je tenminste in één van de twee talen eindexamen gedaan hebben. Je kunt deze studie dus ook doen als je alleen eindexamen Grieks of alleen eindexamen Latijn gedaan hebt. In de taal die je niet gehad hebt, krijg je dan in het eerste semester apart college. Je hebt college in een kleine groep, waarbij de hele grammatica nog eens stap voor stap doorgenomen wordt. Daarnaast is het belangrijk dat je belangstelling hebt voor taal, geschiedenis en cultuur. Onontbeerlijk is een goede grammaticale beheersing van het Nederlands. Je moet bovendien bekend zijn met begrippen uit de traditionele zinsontleding: die worden in colleges regelmatig gebruikt. Ook een goede beheersing van het Engels, Duits en Frans is belangrijk voor de studie Griekse en Latijnse taal en cultuur. Zeker in de tweede helft van je opleiding lees je veel wetenschappelijk artikelen en boeken in die talen.

Matching - extra

Matching aan de universiteit
Nadat je je voor een studie hebt aangemeld in Studielink, ontvang je van de Universiteit Leiden vanaf 1 maart de Studiekeuzecheck. We willen graag dat je zo succesvol mogelijk studeert. Om je daarbij goed te kunnen begeleiden, vragen we je om de Studiekeuzecheck in te vullen.

Lees meer over matching bij de Universiteit Leiden