Waarom Griekse en Latijnse taal en cultuur in Leiden?

Redenen om voor Griekse en Latijnse taal en cultuur in Leiden te kiezen:

Om de klassieke wereld echt te begrijpen is het belangrijk dat je de teksten in hun oorspronkelijke taal kunt lezen. Daarom is er vanaf je eerste jaar veel aandacht voor de taalverwerving, maar altijd met het oog op het einddoel: het van binnenuit doorgronden van de cultuur.

Veelzijdig

Kies je eigen weg

Alles bij de hand

Leiden biedt je veel voorzieningen op je vakgebied, zoals een uitgebreide collectie wetenschappelijke literatuur in de Universiteitsbibliotheek. Je studeert op een steenworp afstand van de beroemde archeologische verzameling van het Rijksmuseum van Oudheden, waar ook een aantal collegebijeenkomsten over antieke bronnen plaatsvindt. Ook een stageplek bij het Rijksmuseum van Oudheden behoort tot de mogelijkheden.

Persoonlijk

PraktijkStudies

Alleen in Leiden kun je Griekse en Latijnse taal en cultuur combineren met een PraktijkStudie. In je derde jaar verdiep je je dan in werk dat je interessant lijkt. Je kunt kiezen uit de PraktijkStudies Journalistiek en Nieuwe Media, Internationaal en Intercultureel Management, Europese Unie Studies, de Educatieve minor, en Boek, boekhandel en uitgeverij. Zo verruim je je theoretische blik alvast met kennis van de praktijk. Een perfecte voorbereiding op de arbeidsmarkt!
PraktijkStudies

Tip: 11 dingen die je niet verwacht van onze bibliotheek!

Ja. De universiteitsbibliotheek heeft boeken. Maar er is nog véél meer! Lees verder

Testimonial Kees Geluk - Wasarom in Leiden

Waarom Grieks en Latijnse taal en cultuur?
‘Op school hield ik enorm van de vakken Grieks en Latijn, dus toen ik ging studeren besloot ik mijn gevoel te volgen en te kiezen voor wat ik écht leuk en interessant vond. De klassieke cultuur, de antieke geschiedenis, de teksten uit die tijd: uit alles spreekt zo’n enorme rijkdom.’

De opleiding Griekse en Latijnse taal en cultuur in Leiden heeft dit jaar het predicaat Topopleiding gekregen van de Keuzegids Hoger Onderwijs 2015. Deze opleiding is ook de beste opleiding Grieks en Latijn in Nederland.

topopleiding