Afstudeerrichting Informatica & Biologie

Informatica en biologie gaan steeds meer hand in hand. Vanuit de moleculaire- en celbiologie komen grote hoeveelheden data beschikbaar die geanalyseerd en geïnterpreteerd moeten worden. Hier is Informatica voor nodig. De afstudeerrichting Informatica & Biologie combineert de relevante gebieden van Informatica en Biologie.

De afstudeerrichting Informatica & Biologie is een unieke samenwerking tussen de opleidingen Informatica en Biologie van de Universiteit Leiden. De biologievakken volg je bij het Instituut Biologie Leiden en de informaticavakken bij het Leiden Institute for Advanced Computer Science. Deze zijn allebei gevestigd op het Leiden Bio Science Park.

Jouw toekomst

Wil je weten hoe ziet jouw toekomst eruit ziet na een opleiding Informatica & Biologie? Lees de verhalen van een aantal oud-studenten in onze alumni brochure

Afstudeerrichtingen van Informatica

Naast de afstudeerrichting Informatica & Biologie zijn er ook de volgende twee afstudeerrichtingen:

“Door alle ontwikkelingen in de biologie zijn grote hoeveelheden data steeds toegankelijker geworden. Je moet de data kunnen manipuleren, ordenen en verwerken, waarvoor je informatica nodig hebt.”