Afstudeerrichting Informatica & Economie

ICT is tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze maatschappij. In het dagelijks leven, zowel thuis als op het werk, beheerst technologie ons bestaan. Vaak zijn we ons daar niet van bewust. Zo speelt informatica al sinds jaar en dag een hele belangrijke rol in de economie en bedrijfsprocessen. Informatica & Economie is speciaal bedoeld voor mensen die inzicht willen verwerven daar waar beide disciplines elkaar ontmoeten.

De afstudeerrichting Informatica & Economie is een afstudeerrichting van de bachelor Informatica. Voor deze afstudeerrichting heeft de Universiteit Leiden gekozen voor samenwerking met de Erasmus Universiteit Rotterdam. De informatica-vakken volgen I&E studenten afwisselend in Leiden en Den Haag. De integratievakken van I&E worden in Den Haag gegeven.

Toekomstperspectief

Wil je weten hoe ziet jouw toekomst eruit ziet na een opleiding Informatica & Economie? Lees de verhalen van een aantal oud-studenten in onze alumni brochure

Afstudeerrichtingen van Informatica

De bachelor Informatica heeft drie afstudeerrichtingen. Al bij inschrijving voor de bachelor kies je voor één van deze richtingen.
Naast de afstudeerrichting Informatica & Economie zijn er ook de volgende twee afstudeerrichtingen:

Jody Liu

Het leukste is dat ik mijn studie kan linken met de actualiteit. Als ik de krant open sla, staat er in de economische rubrieken altijd wel iets over ICT- of technologiebedrijven. Economie en ICT zijn met elkaar verweven, ze versterken elkaar. Met mijn achtergrond kan ik meedenken over huidige en toekomstige ontwikkelingen in de maatschappij.