Afstudeerrichting Informatica

Informatica vind je tegenwoordig overal: denk bijvoorbeeld aan je computer, tablet of telefoon maar ook aan bijvoorbeeld geldmachines en auto’s. Informatica gaat over hoe deze apparaten werken en samenwerken; hardware, software en de communicatie ertussen. De bachelor Informatica behandelt de volle breedte van het vakgebied: hierbij is zowel aandacht voor fundamentele informatica als voor de toepassing ervan in andere wetenschapsgebieden.

Afstudeerrichtingen van Informatica

Naast de afstudeerrichting Informatica zijn er ook de volgende twee afstudeerrichtingen:

Al bij inschrijving voor de bachelor kies je voor één van deze richtingen. Bij elk van de drie afstudeerrichtingen staat informatica centraal en ontwikkel je een grondige kennis van de informatica, zoals de achterliggende wiskunde en het doorgronden en zelf maken van software. Daarnaast volg je vakken specifiek voor de richting (informatica, biologie of economie) die je hebt gekozen.

Jouw toekomst

Wil je weten hoe ziet jouw toekomst eruit ziet na een opleiding Informatica? Lees de verhalen van een aantal oud-studenten in onze alumni brochure

“Bij informatica zijn we veel bezig met algoritmes. Zie het als een soort recept dat je in staat stelt om sneller een probleem op te lossen.”

topopleiding Keuzegids 2015
De Leidse opleiding Informatica krijgt van de Keuzegids Universiteiten 2015 het kwaliteitszegel ‘Topopleiding’.

Volg de opleiding Informatica op:
   

Volg de faculteit W&N op: