Masteropleiding

Na de bacheloropleiding heb je eigenlijk twee keuzes: een masteropleiding volgen, of de arbeidsmarkt opgaan. Wil je een volledige academische opleiding, dan is het slim om door te gaan met de masteropleiding.

Master of Science (MSc)

Je kunt verschillende masteropleidingen Informatica volgen die naadloos aansluiten op de bacheloropleiding. Afhankelijk van je afstudeerrichting is het ook mogelijk om een master binnen de biologie of economie te volgen Het Leiden Institute of Advanced Computer Science, (LIACS) het instituut waar de opleiding informatica onder valt, heeft drie masteropleidingen waar je met je bachelordiploma onvoorwaardelijk toegang toe krijgt. Ook kun je met een andere vooropleiding terecht bij deze masteropleidingen terecht, na toestemming van de examencommissie. De drie masteropleidingen informatica in Leiden zijn:

MSc Computer Science

De masteropleiding Computer Science kent vier masterspecialisaties. De eerste twee zijn specifieke onderzoeksspecialisaties. Bij de laatste twee verbreed je je aandacht naar het bedrijfsleven, communicatie of onderwijs. Alle specialisaties geven je de mogelijkheid om na je afstuderen door te gaan met onderzoek:

MSc ICT in Business

De master ICT in Business biedt je de combinatie van management en informatica. Je kijkt hier bijvoorbeeld naar de invloed van ontwikkelingen in de ICT in organisaties. Daarnaast heeft deze masteropleiding een internationale kant: veel studenten komen uit het buitenland. Het samenwerken met mensen uit andere culturen is dan ook iets waar veel aandacht aan wordt besteed.

MSc Media Technology

Bij Media Technology wordt samengewerkt met de Academie der Kunsten van de Universiteit Leiden, waarin de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten en het Koninklijk Conservatorium Den Haag samen met de Universiteit Leiden opleidingen verzorgen. Kunst en wetenschap worden in deze opleiding samengebracht en je volgt zowel theoretische (informatica) vakken als vakken met een kunstzinnige achtergrond. Je kunt na het afronden van deze opleiding zelf je eigen creatieve onderzoeksplan opstellen en uitvoeren.

Masteropleidingen na de specialisatie Informatica en Economie

Een diploma van de afstudeerrichting Informatica & Economie geeft toegang tot de volgende drie masteropleidingen:

Uitgebreide beschrijvingen van de Leidse masters vind je op mastersinleiden.nl.

Testimonial Bas van Steiin

Wat zijn je toekomst plannen?
Ik ben nu bijna klaar met mijn bachelor, maar blijf nog even studeren. Werken kan tot je 70ste, dus ik ga eerst een master Computer Science doen. En wie weet ga ik daarna misschien wel promoveren.