Studievereniging

Het is een goed idee om lid te worden van een studievereniging. In een studievereniging combineer je activiteiten op je vakgebied met gezelligheid. Een goede manier om je studiegenoten buiten de collegezalen te ontmoeten! Je kunt je bovendien aansluiten bij één van de vele studentenverenigingen die Leiden rijk is.

Studievereniging De Leidsche Flesch

De Leidsche Flesch is de studievereniging voor studenten Informatica, Natuurkunde, Sterrenkunde en Wiskunde aan de Universiteit Leiden. Deze studievereniging geeft op vele manieren een extra dimensie aan de studie en het studentenleven. De Leidsche Flesch zorgt voor leuke activiteiten die op de studie gericht zijn, te beginnen met het eerstejaarsweekend. Er zijn lezingen, excursies, studiereizen en symposia. Maar de studievereniging organiseert ook ‘gewoon’ gezellige bijeenkomsten, zoals lunches, borrels, filmavonden en feestjes. Daarnaast biedt de studievereniging je het wetenschappelijke magazine Eureka. Bovenal moet niet vergeten worden dat De Leidsche Flesch uitzoekt welke boeken je nodig hebt, die ze vervolgens met korting verkopen! Reden genoeg om lid te worden!

Contactgegevens De Leidsche Flesch

Website De Leidsche Flesch
E-mail De Leidsche Flesch

Studentenverenigingen

Je studententijd in Leiden houdt meer in dan alleen studeren. Misschien wil je ook je talenten verder ontwikkelen op bijvoorbeeld je muziek- of zangtalent. Of wil je gaan (top)sporten, of gaat het je er juist om nieuwe vrienden te maken en gezelligheid op te zoeken. Er is keus genoeg in Leiden! Kijk voor meer informatie op de website van de Plaatselijke Kamer van Verenigingen (PKvV).
Leidse studentenverenigingen

Testimonial INF Simone Cammel - studievereniging

Zit jij ook bij de studievereniging?
“Volgend jaar word ik voorzitter van de studievereniging. Dan volg ik geen colleges, maar ben ik wel als het ware een bedrijf aan het runnen van 800 man. Dan kan ik meteen kijken of de kant van het bedrijfsleven iets voor mij is. Vanuit de studievereniging hebben we heel veel contact met de grote bedrijven. Ze willen de beste studenten na het afstuderen snel inlijven. Informatica is in trek. Je kan bijna uitkiezen waar je wilt werken en dat is een heel fijn vooruitzicht.”

De Leidsche Flesch Studievereniging
De Leidsche Flesch