Toekomstperspectief

Een masterdiploma Informatica is een goede start voor je toekomstige loopbaan. Met het diploma kun je laten zien dat je over veel vakkennis en academische vaardigheden beschikt. Ook bewijst het dat je problemen systematisch kunt oplossen en dat je in teamverband hebt leren werken.
Masteropleiding

Promoveren

Ben je gefascineerd door het wetenschappelijk onderzoek in de informatica? Dan kun je na je masteropleiding solliciteren naar een promotieplaats en je verder specialiseren als onderzoeker. Je voert dan in vier jaar een onderzoek uit dat je zelf hebt opgezet en je schrijft er een proefschrift over. Na afronding van je proefschrift kun je aan de slag bij een universiteit als wetenschapper maar je kunt ook het bedrijfsleven in.

Arbeidsmarkt

Er is een grote maatschappelijke behoefte aan mensen die de Informatie- en Communicatie-Technologie (ICT) op innovatieve wijze kunnen toepassen in bedrijven en organisaties. De opleiding Informatica onderhoudt contacten met het bedrijfsleven en de overheid. Zo organiseren we tijdens het eerste jaar diverse bedrijfsbezoeken. In de loop van de studie werk je bovendien in verschillende projecten samen met commerciële bedrijven en overheidsinstanties. Voorbeelden van deze bedrijven en instanties zijn Philips, Ahold, NOB en Rijkswaterstaat.

Science Career Service

Voor advies en vragen over loopbaanontwikkeling kunnen studenten terecht bij de Science Career Service. De Science Career Service is te vinden in de B├Ęta Lounge, bij de bibliotheek van de Gorlaeus laboratoria. Loopbaanadviseurs zijn aanwezig tijdens inloopspreekuren op maandagen en donderdagen tussen 12.00-14.00 uur.
Website Science Career Service

Testimonial Bogumila - Toekomstperspectief

Informatica is een geweldige studiekeuze. Je kan er veel kanten mee op en langzaam ontdekken wat je leuk vindt. Ik ben senior consultant bij Deloitte Digital. Mijn afdeling werkt voor bedrijven die grote IT-projecten hebben. Wij bedenken een strategie en een oplossing voor hun doelstellingen, maar implementeren ook direct de nieuwe digitale systemen, zoals websites, apps en webstores. Mijn werk is een combinatie van advies geven en programmeren.

Testimonial INF Walter Kosters - toekomstperspectief

Vinden afgestudeerden snel een baan?
Wie een diploma Informatica op zak heeft, zal geen moeite hebben met het vinden van een baan. Boeken worden razendsnel vervangen door digitale middelen en steeds meer banken bieden hun diensten alleen nog via internet aan. Dat gaat nog niet altijd goed. Als informatici hebben we nog een flinke berg werk te verzetten. Ik denk dat de vraag naar informatici alleen maar groter wordt.

Populairste werkvelden voor starters

Waar komen Leidse informatici terecht?

  • ICT/Telecom:500
  • Consultancy(ICT):188
  • Banken/Verzekeringen/Pensioenen:94
  • Onderwijs/HBO:62
  • ToegepastWetenschappelijkonderzoek:62
  • Overig:32
  • VerkeerenVervoer:62