Waar in Leiden?


Grotere kaart weergeven

De opleiding Informatica valt onder de faculteit Wiskunde & Natuurwetenschappen en is gehuisvest in het Snellius-gebouw. Het gebouw ligt in het Bio Science Park. Op het park zijn verschillende grote bedrijven te vinden zoals Janssen Biologics, Crucell en Pharming, en onderzoekscentra zoals TNO en de onderzoeksvleugel van het LUMC. Het Bio Science Park ligt net buiten het oude centrum van Leiden, maar wel erg makkelijk bereikbaar.

Het gebouw

In het Snellius-gebouw vind je naast de college- en de practicumzalen van Informatica ook de opleiding Wiskunde. Daarnaast heeft de studievereniging De Leidsche Flesch hier een eigen ruimte: de Flessche-kamer, en als je na je colleges wat ontspanning zoekt kun je elke donderdagmiddag langs komen in hun borrelruimte. Met mooi weer kun je lunchen op de gezellige binnenplaats.

Studeren in Leiden

Als je in Leiden studeert, vind je alles in en rondom de gezellige, kleinschalige binnenstad. Vanuit Leiden is het strand vlakbij en de stad ligt heel centraal tussen Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag in. Vanuit deze steden ben je met je ov-studentenkaart binnen drie kwartier middenin het centrum van Leiden. Als je wilt gaan stappen in een van deze vier grote steden, kun je ‘s nachts met de nachttrein weer terug naar Leiden. En of je nu met de trein of de bus komt, vanaf station Leiden Centraal zit je zo in hartje centrum. Dit alles maakt Leiden tot een ideale studentenstad waarin je je snel thuis zult voelen.

Leiden studentenstad

Leiden, studentenstad
Leiden is jouw ideale studentenstad midden in de Randstad. Een sfeervolle oude binnenstad, met alles dicht bij elkaar: universiteitsgebouwen, studentenhuizen en verenigingen.
Lees meer over het Leidse studentenleven