Waarom in Leiden?

Fundamenteel en toepassingsgericht

Als informaticastudent in Leiden krijg je te maken met de volle breedte van het vakgebied. Het onderwijs is sterk verbonden met actuele onderzoeksonderwerpen. In Leiden is het onderzoek verdeeld over twee onderzoeksprogramma’s: Algorithms and Software Technology (AST) en Computer Systems, Imagery & media (SCI).

Fundamentele informatica richt zich op verbetering van de huidige informatiemethoden, -technieken en -systemen. Dat gebeurt bijvoorbeeld in Natural Computing en Data Mining. Bij Natural Computing worden concepten en systemen uit de natuur gebruikt om nieuwe algoritmes te ontwikkelen, bijvoorbeeld door evolutionaire modellen te gebruiken bij de ontwikkeling van auto’s. Data Mining richt zich op het ontdekken van interessante patronen die uit grote hoeveelheden data kunnen worden gehaald. De toegepaste informatica richt zich op hoe theorie kan worden gebruikt in andere wetenschapsgebieden en het bedrijfsleven.

Informele sfeer

Informatica in Leiden is een relatief kleine studie, je leert je studiegenoten snel kennen. Dat is niet alleen leuk maar ook belangrijk. Als informatiespecialist werk je namelijk veel in teamverband. Tijdens je studie start je daar al mee en werk je veel samen aan opdrachten. De sfeer op de opleiding is informeel, het is daardoor eenvoudig op docenten af te stappen als je bijvoorbeeld extra uitleg wilt. Voor vragen over de studie of andere zaken ben je altijd welkom bij de studieadviseur. Bovendien krijg je persoonlijke begeleiding van een ouderejaarsstudent in een mentorgroep die je helpt om meer uit je studie te halen. Onze opleiding is populair bij studenten. In een enquête van het tijdschrift Elsevier beoordelen zij onze opleiding jaar na jaar als beste informaticaopleiding van Nederland.

Dubbele propedeuse of bachelor

Ben jij een goede student en wil je extra uitdaging? Je kan je je studie extra uitdagend maken door een dubbele propedeuse of bachelor te volgen. Daarin combineer je Informatica met één van de opleidingen Wiskunde, Natuurkunde of Sterrenkunde.
Dubbele bachelor

Testimonial INF Jeroen Rook - Waarom Leiden

Waarom koos je voor Leiden?
Wat ik heel leuk vind aan Informatica in Leiden is dat de opleiding relatief klein is. Je kent je jaargenoten heel snel omdat je altijd met elkaar in college zit en er ongeveer in hetzelfde tempo doorheen loopt. Ik heb een groepje van zeven studiegenoten waarmee ik regelmatig ga eten.

Leiden studentenstad

Leiden, studentenstad
Leiden is jouw ideale studentenstad midden in de Randstad. Een sfeervolle oude binnenstad, met alles dicht bij elkaar: universiteitsgebouwen, studentenhuizen en verenigingen.
Lees meer over het Leidse studentenleven