International Business Law

De afstudeerrichting International Business Law (IBL) is onderdeel van de bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid. In de afstudeerrichting IBL staan uiteenlopende onderwerpen als internationaal contracteren, beginselen van de economie, Europese interne markt, business accounting, internationale geschillenbeslechting, financieel en toezichtsrecht, mededingingsrecht en maatschappelijk verantwoord ondernemen centraal. Deze deels Engelstalige afstudeerrichting en aansluitend een afstudeerrichting naar keuze binnen de master Rechtsgeleerdheid is zeer geschikt als voorbereiding op een carrière in het internationale bedrijfsleven, de commerciële advocatuur, een overheidsinstantie, een (internationale) toezichthouder of de juridische adviespraktijk.

De studie

IBL heeft een belangrijke oriëntatie op internationale ontwikkelingen binnen diverse rechtsgebieden en op economisch vlak. Het biedt een unieke combinatie van internationaal recht, economie en ondernemingsrecht. Binnen de afstudeerrichting IBL bouw je grondige en algemene kennis door het volgen van vakken uit de bachelor Rechtsgeleerdheid, die je vervolgens binnen de richting IBL uitbreidt met essentiële vakken voor internationaal opererende juristen . Voor meer informatie over het programma van IBL: zie De studie-Bachelor.

Iets voor jou?

Ben je geïnteresseerd in de internationaal juridische positie van ondernemingen en de relevante regelgeving? Kijk je over grenzen heen? Ambieer je een internationale carrière? Dan is International Business Law wellicht iets voor jou! Voor meer informatie: Past deze variant bij jou?