In het kort

Studie

Het studieprogramma van International Studies is een gedegen combinatie van het bestuderen van een wereldregio en het leren van een vreemde taal. Als student International Studies maak je in je eerste semester een keuze uit één van de aangeboden acht wereldregio’s en één van de bijbehorende talen. Daarna volg je vakken over de cultuur, politiek, geschiedenis en de politiek van dit gebied en leer je de taal van jouw keuze. Vervolgens leer je de regio van je keuze in wereldwijde samenhang te vergelijken met een andere regio of de wereld als geheel.

De wereldregio’s en bijbehorende talen die International Studies aanbiedt, zijn:

Regio Talen
Oost-Azië Mandarijns, Japans (Koreaans)
Latijns-Amerika Spaans (Portugees)
Midden-Oosten Arabisch (Perzisch, Turks)
Noord-Amerika Frans, Spaans
Rusland en Eurazië Russisch
Zuid-Azië en Zuidoost-Azië Hindi, Indonesisch, Spaans
Sub-Sahara Afrika Swahili, Frans (Afrikaans)
West-Europa Nederlands, Frans, Spaans (Italiaans, Portugees)

De schuingedrukte talen zullen worden aangeboden indien hier voldoende vraag naar is.

Testimonial Ko Voskuilen - in het kort

Hoe ervaar je je studieomgeving?
“We hebben een hele internationale gemeenschap, de helft van onze studenten is buitenlands. Het is een hele leuke en stimulerende omgeving om in te zitten. Er is ook veel persoonlijk contact met docenten. Ik heb bijvoorbeeld zes uur in de week Spaans. Als ik mijn leraar door de gangen zie lopen groet ik hem ook. Daarnaast heb je werkgroepen met kleinere klassen. De professoren die het geven zijn erg betrokken, dat vind ik hartstikke goed. Als ik vragen mail, heb ik ook snel antwoord.”

Tip: Bekijk de voorlichting

Heb je de Open Dag gemist? Maar wil je wel weten waarover de studie gaat? Bekijk de voorlichtingspresentatie ‘Introduction to BA International Studies’ en een proefcollege ‘Configuring the World’, een eerstejaars vak.

Tip: Facebook

Wil je in contact komen met andere geïnteresseerden in International Studies? Kijk dan eens op onze Facebookpagina en stel je vraag daar.