Kies je eigen weg

International Studies biedt je veel vrijheid om zelf een deel van de inhoud van je studie te bepalen. In het tweede jaar is er al ruimte voor een keuzevak voor vijf studiepunten. In het derde studiejaar heb je een keuzeruimte van 30 studiepunten. Je bepaalt voor een belangrijk deel zelf hoe je die invult. Je hebt een ruime keuze uit:

Colleges of een stage in het buitenland

Natuurlijk is niets zo effectief voor je taalverwerving en cultuurbegrip als een verblijf in de regio van jouw keuze. Maar studeren in het buitenland biedt meer. Je krijgt ook de kans om vakken te volgen die je in Nederland niet kunt volgen. Of je loopt er stage en doet zo unieke onderzoekservaring of werkervaring op.

Keuzepakket of een minor

Je kunt je keuzeruimte ook vullen door een vak te volgen bij een andere opleiding die past bij jouw specialisatie, bijvoorbeeld op het gebied van geschiedenis, cultuur of taal. Je maakt je keuze uit speciaal samengestelde pakketten (minoren), maar je kunt ook zelf een pakket samenstellen.
Meer info: Minoren (in het Engels)

Regiovakken

Het programma International Studies biedt ach regio’s aan om je in te specialiseren. In de keuzeruimte kun je kiezen voor regiovakken van een van de andere acht regio’s. Zo kun je je verdiepen in de geschiedenis, economie, politiek of cultuur van die regio’s.
Meer info: Bachelorprogramma (in het Engels)

Tip: Leer Arabisch in Rabat

Waar kun je beter Arabisch leren dan in Rabat, Marokko? Tijdens je opleiding kun je een semester studeren aan het Nederlands Instituut in Marokko!

Testimonial Andre Gerrits Keuzeruimte

Het is belangrijk om ook directe ervaring op te doen met je regio, of dat nou Afrika, China of Rusland is. Dat kan bijvoorbeeld in het eerste semester van het derde jaar. Je kunt dan studeren aan een buitenlandse universiteit, stage lopen in Nederland of daarbuiten, of een verdiepende minor volgen om je voor te bereiden op de master.

Tip: Verbeter je taal

Je kunt ervoor kiezen om je taalvaardigheid in de taal van jouw keuze te verbeteren door extra taaltrainingen te volgen.
Lees meer: Talencentrum Geesteswetenschappen