Masteropleiding

Wil je een volledige academische opleiding? Dan ga je na je bachelor door met een masteropleiding. Na een succesvol afgeronde masteropleiding ontvang je de titel Master of Arts (MA).

Master International Studies

De Faculteit Geesteswetenschappen biedt een ruim aanbod van Engelstalige masteropleidingen, waarvan enkele uniek zijn in Nederland. Als je je bacheloropleiding International Studies met succes afrondt, kun je een keuze maken uit dit aanbod. Voor sommige masters gelden aanvullende toelatingseisen. Hiervoor kun je in je derde jaar International Studies een specifieke minor volgen. De universiteit Leiden biedt je twee soorten masters aan:

Eenjarige masters

Voorbeelden van eenjarige masteropleidingen die goed aansluiten op International Studies:
MA International Relations
MA African Studies
MA Asian Studies
MA Latin American Studies
MA Middle Eastern Studies
MA North American Studies

Een brede master, bijvoorbeeld:

MA Media Studies

Meer masteropleidingen

Leiden heeft nog veel meer interessante masters. Kijk voor meer informatie op: Masters in Leiden

Testimonial Nienke Voppen masteropleiding

Hierna wil ik graag de master Global Public Health volgen. Het Rode Kruis vind ik erg interessant. Ik zou daar als projectmanager in conflictgebieden aan de slag willen. Bij dat soort functies moet je de economische en politieke situatie goed kunnen inschatten, je moet op de hoogte zijn van de geschiedenis en cultuur van een land en de taal begrijpen. Dat leer ik bij International Studies.