Past deze studie bij jou?

Ben je van plan om International Studies te gaan studeren? Dan is het belangrijk dat je openstaat voor andere culturen, denkbeelden en achtergronden. Je hebt interesse in andere talen en culturen en volgt het wereldnieuws op de voet. Je wilt graag meer weten over de achtergronden van de actualiteit en de verbanden ontdekken op regionaal en mondiaal niveau. De studie richt zich juist niet specifiek op slechts een bepaalde regio en cultuur, maar op de verbanden tussen regio’s en met de wereld als geheel.

Omdat de studenten International Studies afkomstig zijn uit alle delen van de wereld, is het een pré als je je thuis voelt in een interculturele omgeving.

Talenkennis

Bij International Studies is een goede beheersing van het Engels belangrijk. Alle colleges en tentamens zijn immers in het Engels. Ook komen veel van je medestudenten en docenten uit het buitenland, dus Engels is ook de voertaal buiten de colleges. Een belangrijk onderdeel van International Studies is het leren van een vreemde taal (anders dan Engels). Het is dan ook handig als je gemotiveerd bent voor het leren spreken, lezen en schrijven van een andere taal.

Tip: Kijk ook eens op Studiekeuzeplein.nl voor een studiekeuzetest!

Testimonial Paula Jordao past deze studie bij jou

Deze studie is bedoeld voor studenten die willen weten hoe het er in de wereld aan toe gaat op het gebied van politiek, geschiedenis, cultuur en economie, met een multidisciplinaire aanpak. We hebben studenten van wel 60 nationaliteiten. Daarom ontstaat een echte international classroom, wat op zichzelf al voor een unieke studeerervaring zorgt. Onze studenten zijn betrokken en nieuwsgierig naar alles wat er om hen heen gebeurt, vooral op internationaal niveau.

Studiekeuzeplein

Op zoek naar een studie die bij je past?
Op het Studiekeuzeplein zetten we de stappen op een rijtje die je helpen om een studie te vinden die goed bij je past. In elke fase krijg je een aantal tests, tips, opdrachten en vragen. Het maken van een passende studiekeuze wordt zo een stuk eenvoudiger. Naar het Studiekeuzeplein