Past deze studie bij jou?

Ben je van plan om International Studies te gaan studeren? Dan is het belangrijk dat je openstaat voor andere culturen, denkbeelden en achtergronden. Je hebt interesse in andere talen en culturen en volgt het wereldnieuws op de voet. Je wilt graag meer weten over de achtergronden van de actualiteit en de verbanden ontdekken op regionaal en mondiaal niveau. De studie richt zich juist niet specifiek op slechts een bepaalde regio en cultuur, maar op de verbanden tussen regio’s en met de wereld als geheel.

Omdat de studenten International Studies afkomstig zijn uit alle delen van de wereld, is het een pré als je je thuis voelt in een interculturele omgeving.

De Leidse lesmethoden

Talenkennis

Bij International Studies is een goede beheersing van het Engels belangrijk. Alle colleges en tentamens zijn immers in het Engels. Ook komen veel van je medestudenten en docenten uit het buitenland, dus Engels is ook vaak de voertaal buiten de colleges. Een belangrijk onderdeel van International Studies is het leren van een vreemde taal (anders dan Engels). Het is dan ook handig als je gemotiveerd bent voor het leren spreken, lezen en schrijven van een andere taal.

Leestips

Engelstalige kranten zoals The Economist of Time zijn belangrijk om in de gaten te houden als je geïnteresseerd bent in buitenlands nieuws en recente ontwikkelingen op het gebied van interationale relaties.

Tip: Kijk ook eens op Studiekeuzeplein.nl voor een studiekeuzetest!

Testimonial Ko Voskuilen - past deze studie

Bij deze studie kies je een ‘area’?
“Ja, ik heb Latijns-Amerika als area gekozen omdat ik daar nog niet zoveel vanaf wist. De vakken die te maken hebben met mijn area, zijn heel interessant. Ook vind ik vind het heel leuk om eindelijk Spaans te leren, dus de taalvakken bevallen erg goed. Daarnaast is ‘History: Latin America’ een van mijn favoriete vakken. We krijgen bijvoorbeeld ook de geschiedenis van voor de koloniale periode en meer inzicht in de politieke kant. Dat leer je op de middelbare school niet, dus die diepgang is erg fijn.”

Studiekeuzeplein

Op zoek naar een studie die bij je past?
Op het Studiekeuzeplein zetten we de stappen op een rijtje die je helpen om een studie te vinden die goed bij je past. In elke fase krijg je een aantal tests, tips, opdrachten en vragen. Het maken van een passende studiekeuze wordt zo een stuk eenvoudiger. Naar het Studiekeuzeplein

Leuk om te lezen International Studies

Leestips
Engelstalige weekbladen als The Economist of Time zijn belangrijke bladen om bij te houden als je geïnteresseerd bent in wereldnieuws en actualiteiten over internationale betrekkingen.