Waar in Den Haag?

Al het onderwijs van International Studies vindt plaats in Den Haag. De studie is gevestigd in een splinternieuw gebouw van de Universiteit Leiden in het centrum van de stad. Alle werkgroepen van de opleiding vinden plaats in dit gebouw aan de Schouwburgstraat. Naast de collegezalen, werkt hier ook de studiecoördinator. Verder is er een politiek café waar je je medestudenten ontmoet en waar allerlei activiteiten worden georganiseerd. Hoewel International Studies in Den Haag wordt gefaciliteerd, is de Faculteit Geesteswetenschappen gevestigd in het centrum van Leiden.

Maak kennis met Den Haag, bekijk de film!

Wonen in Leiden of Den Haag

Als student International Studies aan de Universiteit Leiden kun je gaan wonen in Den Haag of in Leiden. De buitenlandse studenten van International Studies worden door de Universiteit Leiden gehuisvest in appartementen in Den Haag. Als je liever in Leiden woont, is je studielocatie in Den Haag snel en gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Met de trein ben je in 12 minuten van station Leiden op station Den Haag Centraal. Dan is het nog geen tien minuten lopen naar de collegezalen aan de Schouwburgstraat vlakbij het Plein.

Den Haag

Hoewel Den Haag niet de hoofdstad is van Nederland, vind je hier wel de regering, het parlement en de ministeries. Belangrijker nog voor studenten van International Studies, is dat er maar liefst 131 internationale instituten en organisaties en ruim 300 internationale bedrijven zijn gehuisvest in deze stad. Denk aan het Permanent Hof van Arbitrage, het Vredespaleis, de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens, het Joegoslavië Tribunaal en tal van ambassades. Den Haag is een centrum voor de internationale rechtspraak en vredespolitiek, en is net als New York, Genève, Wenen en Nairobi een belangrijke VN-stad. Tienduizenden mensen van over de hele wereld hebben van Den Haag hun thuis gemaakt. Samen vormen ze een sterke internationale gemeenschap die een flinke stempel drukt op de lokale economie en regionale arbeidsmarkt.

Wonen en studeren in Den Haag betekent tevens genieten van de vele culturele evenementen, concerten, tentoonstellingen, winkels en theatervoorstellen. De stad is een smeltkroes van culturen en dit wordt weerspiegeld in de grote variateit aan exotische restaurants en festivals. Om iets te drinken, kan je naar één van de vele gezellige café‘s of kleurrijke terrassen. Den Haag heeft bovendien een gevarieerd nachtleven, dat constant aan verandering onderhevig is. Liever cultuur snuiven? Den Haag heeft ongeveer dertig musea, waarvan enkele internationaal bekendheid genieten. Denk aan musea als het Gemeentemuseum Den Haag (met haar excellente Mondriaan-collectie), Museum Beelden aan Zee, Panorama Mesdag, het Mauritshuis, het Escher Museum, het Fotografiemuseum en het Museum van Hedendaagse Kunst. En als je even wilt ontsnappen aan de drukte, kan je lekker uitwaaien aan zee.

Wil je meer weten? Bekijk de website Studeer in Den Haag.