Waarom Universiteit Leiden?

Universiteit Leiden

Bij de Universiteit Leiden zijn we erop uit om je nieuwsgierigheid te prikkelen. En je geest uit te dagen, want achter elk antwoord schuilen weer nieuwe vragen. Tegelijk bestudeer je uitdagende vraagstukken en gaat die op een wetenschappelijke manier te lijf. En je leert het talent in jezelf te ontdekken.

Topfaculteit Geesteswetenschappen

International Studies is een programma van de Faculteit Geesteswetenschappen, een van de topfaculteiten in Europa. De Faculteit Geesteswetenschappen heeft veel expertise in huis op het gebied van filosofie, godsdienstwetenschappen, geschiedenis, kunsten, kunstgeschiedenis, letterkunde, taalkunde en regiostudies van vrijwel de gehele wereld.

Internationaal programma

Het programma International Studies is volledig in het Engels. Je zult in een klas terecht komen met studenten van over de hele wereld, en daarnaast zul je college volgen in Den Haag, de stad die internationaal bekend staat om vrede en gerechtigheid.

Persoonlijk

Als student ‘International Studies’ heb je nauw contact met docenten en onderzoekers, dit komt vooral terug tijdens het tutoraat. Hier word je in een kleine groep begeleid door een docent en/of onderzoeker en leer je diverse vaardigheden: van presenteren tot wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast heb je ook een persoonlijke mentor, vaak de tutor van de groep, die je persoonlijk begeleidt en waarmee je je studievoortgang bespreekt. Ook staat de studiecoördinator altijd klaar om de studenten te adviseren en te helpen.

Testimonial Zixi Li

Waarom Universiteit Leiden?
“Ik ben altijd erg geïnteresseerd geweest in West-Europa en wilde er graag meer over weten. De beste manier om dat te doen is door hier naartoe te komen. Ik ben toen op internet naar verschillende universiteiten gaan kijken. Omdat weinig universiteiten in Europa Engelstalige programma’s aanbieden, kwam ik al snel bij Nederland uit. Ik houd daarnaast van universiteiten met een rijke geschiedenis en lange tradities. Daarom heb ik voor Leiden gekozen. De studie hier is ook net nieuw en het leek me een uitdaging.”