Waarom Universiteit Leiden?

Universiteit Leiden

Bij de Universiteit Leiden zijn we erop uit om je nieuwsgierigheid te prikkelen en je geest uit te dagen, want achter elk antwoord schuilen weer nieuwe vragen. Tegelijk bestudeer je uitdagende vraagstukken om deze vervolgens op een wetenschappelijke manier te lijf te gaan en je leert het talent in jezelf te ontdekken.

Topfaculteit Geesteswetenschappen

International Studies is een programma van de Faculteit Geesteswetenschappen, een van de topfaculteiten in Europa. De Faculteit Geesteswetenschappen heeft veel expertise in huis op het gebied van filosofie, godsdienstwetenschappen, geschiedenis, kunsten, kunstgeschiedenis, letterkunde, taalkunde en regiostudies van vrijwel de gehele wereld.

Internationaal programma

Het programma International Studies is volledig in het Engels. Je zult in een klas terecht komen met studenten van over de hele wereld, en daarnaast zul je college volgen in Den Haag, de stad die internationaal bekend staat om vrede en gerechtigheid.

Persoonlijk

Als student ‘International Studies’ heb je nauw contact met docenten en onderzoekers, dit komt vooral terug tijdens het tutoraat. Hier word je in een kleine groep begeleid door een docent en/of onderzoeker en leer je diverse vaardigheden: van presenteren tot wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast heb je ook een persoonlijke mentor, een tweedejaars student bij wie je met vragen terecht kunt. Ook staat de studiecoördinator altijd klaar om je studievoortgang te bespreken en om je te adviseren en te helpen.

Testimonial Anna Adima Waarom universiteit Leiden

Waarom International Studies?
Ik koos voor International Studies omdat ik vond dat deze opleiding het beste aansloot bij mijn interesse in internationale betrekkingen. We bestuderen politiek, economie en taal, zaken waar ik veel passie voor voel. Achteraf gezien ben ik erg blij dat ik niet gekozen heb voor een opleiding in internationale betrekkingen, want dat soort opleidingen neigen zaken te bekijken vanuit een westers perspectief. International Studies daarentegen is zeer divers en wereldomvattend.