Waarom Universiteit Leiden?

Universiteit Leiden

Bij de Universiteit Leiden zijn we erop uit om je nieuwsgierigheid te prikkelen. En je geest uit te dagen, want achter elk antwoord schuilen weer nieuwe vragen. Tegelijk bestudeer je uitdagende vraagstukken en gaat die op een wetenschappelijke manier te lijf. En je leert het talent in jezelf te ontdekken.

Topfaculteit Geesteswetenschappen

International Studies is een programma van de Faculteit Geesteswetenschappen, een van de topfaculteiten in Europa. De Faculteit Geesteswetenschappen heeft veel expertise in huis op het gebied van filosofie, godsdienstwetenschappen, geschiedenis, kunsten, kunstgeschiedenis, letterkunde, taalkunde en regiostudies van vrijwel de gehele wereld.

Internationaal programma

Het programma International Studies is volledig in het Engels. Je zult in een klas terecht komen met studenten van over de hele wereld, en daarnaast zul je college volgen in Den Haag, de stad die internationaal bekend staat om vrede en gerechtigheid.

Persoonlijk

Als student ‘International Studies’ heb je nauw contact met docenten en onderzoekers, dit komt vooral terug tijdens het tutoraat. Hier word je in een kleine groep begeleid door een docent en/of onderzoeker en leer je diverse vaardigheden: van presenteren tot wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast heb je ook een persoonlijke mentor, vaak de tutor van de groep, die je persoonlijk begeleidt en waarmee je je studievoortgang bespreekt. Ook staat de studieco√∂rdinator altijd klaar om de studenten te adviseren en te helpen.

Testimonial Nienke Voppen Waarom universiteit Leiden

Wat ik het meest waardeer aan International Studies is het feit dat je niet met oogkleppen op naar een bepaalde regio kijkt, maar naar de manier waarop deze regio zich verhoudt tot de rest van de wereld. Ik heb voor de regio Afrika gekozen. Het leren van de taal – Swahili – kost tijd, maar het geeft ook heel veel voldoening. Toen ik in Tanzania was en naar de dokter moest bijvoorbeeld, begreep hij me gewoon. Daarnaast is het ook heel gaaf om te begrijpen hoe de Afrikaanse economie werkt en hoe deze in relatie staat tot de wereldeconomie.