University College

Leiden University College (LUC) The Hague heeft een driejarig Engelstalig Liberal Arts & Sciences-programma in Den Haag voor een groep van excellente en gemotiveerde (inter)nationale studenten. Dit interdisciplinaire programma, getiteld ‘Global Challenges’, richt zich op Peace & Justice en op Sustainability. Thema’s waar Den Haag als internationale stad van vrede en recht bekend om staat.

LUC The Hague richt zich specifiek op complexe, mondiale problemen: klimaatverandering, uitputting van natuurlijke hulpbronnen, armoede, sociale onrechtvaardigheid, internationale criminaliteit en terrorisme, om er maar een paar te noemen. Je doet kennis op over de hele wereld, maar je verdiept je ook in een specifiek gebied van jouw interesse door het kiezen van een van de majors. Op die manier kun je als student je eigen programma op maat samenstellen!

Chiara Zorzi

“Ik kom uit een klein dorpje in ItaliĆ« en heb gekozen om aan het LUC The Hague te studeren om zo voldoende kennis en ervaring op te bouwen over de global challenges van vandaag de dag.”


De Universiteit Leiden biedt in de stad Den Haag het Leiden University College The Hague aan; een driejarig bachelorprogramma met een unieke kijk op Peace & Justice en Sustainability.


Topopleiding Keuzegids
Leiden University College The Hague krijgt van de Keuzegids Universiteiten 2017 het kwaliteitszegel Topopleiding