Aanmelden en inschrijven

Aanmelden bij de universiteit via Studielink

Als je in september wilt beginnen aan een bacheloropleiding aan de Universiteit Leiden, moet je je eerst aanmelden bij Studielink. Doe je dit voor 1 mei 2015, dan heb je het wettelijk recht op studiekeuzeadvies. Universiteit Leiden vindt jouw deelname belangrijk en laat je bij aanmelding ná 1 mei ook toe tot de studie en stuurt je ook dan nog de Studiekeuzecheck.

De opleiding LST is een joint degree opleiding. Dat betekent dat je je slechts bij één universiteit hoeft aan te melden en vervolgens bij twee universiteiten wordt ingeschreven. Via Studielink meld je je aan bij de TU Delft voor de studie LST. De TU Delft verzorgt dan ook jouw inschrijving aan de Universiteit Leiden; daar hoef je zelf niets voor te doen. Uiteraard betaal je slechts één keer collegegeld, dat doe je door het afgeven van een digitale machtiging aan de TU Delft. Iedereen die zich tijdig heeft aangemeld voor de studie LST via Studielink ontvangt ruim van te voren een bericht van de opleiding over de start van de studie, inclusief informatie over rooster en boeken. Ook ontvang je informatie over de introductieactiviteiten, georganiseerd door de studievereniging LIFE.

Je bent pas ingeschreven bij de universiteit als je collegegeld hebt betaald. Je ontvangt dan een bewijs van inschrijving. Het bewijs van inschrijving van de Universiteit Leiden ontvang je later. Regel je inschrijving en wijze van betaling bij voorkeur vóór 1 augustus. Je beschikt dan bij aanvang van het onderwijs over een computeraccount dat noodzakelijk is voor het volgen van onderwijs.

Nadat je een inlogcode hebt aangevraagd op Studielink, kun je op de site je gegevens invullen en opgeven welke opleiding je wilt gaan doen. Houd de volgende documenten en gegevens bij de hand als je je gegevens invoert via Studielink:

Na je inschrijving: Matching en kennismakingsgesprek

Meld je zo vroeg mogelijk aan, dan heb je voldoende tijd voor de matching. Want nadat je je voor een studie hebt aangemeld in Studielink, ontvang je van de Universiteit Leiden de Studiekeuzecheck. Je krijgt allerlei vragen over je studiekeuze en jezelf: je motivatie, je cijfers, hoe je je hebt georiënteerd. Je kunt daarna zelf kijken of jouw uitkomsten matchen met de eisen die de studie straks aan je stelt. Je ziet zo of je een goede keuze hebt gemaakt – of niet.

Heb je naar aanleiding van de resultaten van de Studiekeuzecheck twijfel over je studiekeuze? Dan kun je advies krijgen van je opleiding of een studiekeuzeadviseur. Voorwaarde is wel dat je je voor 1 mei hebt aangemeld. Ook de opleiding kan naar aanleiding van de resultaten van de Studiekeuzecheck het initiatief nemen om je uit te nodigen voor een gesprek. Leids Studiesysteem

Vragen?

Meer informatie over aanmelden en inschrijven vind je op Aanmelding en toelatingsprocedures voor aanstaande studenten.
Heb je tijdens of na het inschrijven nog vragen? Kijk op Hoe meld ik me aan voor een bacheloropleiding?
Staat jouw antwoord niet bij de veelgestelde vragen? Stel je vraag via het contactformulier Front Office Studentenzaken.

Studielink

Via Studielink kun je je aanmelden voor een studie.

8 stappen Leids Studiesysteem

Leids Studiesysteem
Als je kiest voor een studie aan de Universiteit Leiden, krijg je goede begeleiding bij je studiekeuze én tijdens je studie. Ons Leids Studiesysteem helpt je om je eerst breed te oriënteren op mogelijke studies en daarna echt te verdiepen in de studie van je keuze. En als je hier straks studeert, kun je je studie vlot doorlopen en succesvol afronden.