In het kort

De studie

In de opleiding Life Science & Technology (LST) bestudeer je de levende cel, de bouwsteen van mens, dier, plant en micro-organisme. Deze veelzijdige opleiding karakteriseert zich door een combinatie van moleculaire/cellulaire biologie en bètavakken als scheikunde, wiskunde en natuurkunde. In Leiden krijg je onderwijs in de fundamentele aspecten van natuurwetenschappelijke vakken, terwijl technologisch-gerelateerde onderwerpen worden gedoceerd in Delft. De combinatie van kennis en vaardigheden leer je inzetten in het onderzoek naar bijvoorbeeld nieuwe medicijnen, betere voedingsmiddelen en een schonere industrie. Lees meer over de bachelor

Iets voor jou?

De studie LST past bij jou wanneer:

Later

Na je bacheloropleiding kun je kiezen om verder te gaan met een masteropleiding of aan de slag te gaan op de arbeidsmarkt. Tijdens een masteropleiding zijn er verschillende specialisaties mogelijk in onderzoek, onderwijs of het bedrijfsleven. Na je masteropleiding biedt de arbeidsmarkt uitstekende perspectieven op dit moment. Overheden en bedrijfsleven investeren zwaar in de biotechnologie, zowel nationaal als internationaal. Wil je na je masteropleiding verder in het onderzoek? Met de vierjarige opleiding tot onderzoeker toon je dat je zelfstandig grensverleggend wetenschappelijk kunt uitvoeren.
Masteropleiding
Toekomstperspectief

Studielink

Via Studielink kun je je aanmelden voor een studie.

Testimonial LST Fieke Radar - in het kort

Wat houdt deze studie in?
LST draait om de levende cel. Je leert veel over cellen, bacteriën en cellen van dieren en mensen. In Leiden leer je hoe de cel werkt, in de Delft wat je met die levende cellen kan doen. Om die vraag te beantwoorden heb je een stevige bètabasis nodig. In het eerste jaar krijg je dan ook veel wiskunde, natuurkunde en scheikunde.