Masteropleiding

Na de bacheloropleiding heb je eigenlijk twee keuzes: je verder verdiepen in de life sciences of de arbeidsmarkt opgaan. Wil je een volledige academische opleiding, dan ga je door met de masteropleiding.

Master of Science (MSc)

Je kunt na het behalen van je bachelordiploma LST aan een masteropleiding beginnen. Je bent toelaatbaar voor een van de masteropleidingen LST maar er zijn ook andere masteropleidingen waarmee je kunt starten. Ontdek de verschillende mogelijkheden via de doorstroommatrix.

LST Master in Leiden of Delft

Voor een masteropleiding LST kun je kiezen tussen de Universiteit Leiden en TU Delft. In Leiden is de inhoud van het masterprogramma gericht op fundamenteel onderzoek op het terrein van onder andere chemische biologie, biochemie en eiwitchemie. In Delft is het programma gericht op toegepast onderzoek op het terrein van onder andere biotechnologie, enzymologie en milieubiotechnologie.

Voor meer informatie over de masteropleidingen, zie:
Masters in Leiden
Masters in Delft

Testimonial Vincent Das - Masteropleiding

Ik vond het ontzettend waardevol om al tijdens mijn studie bezig te zijn met de toekomst zodat je weet wat er allemaal voor mogelijkheden zijn. Ik zelf heb na mijn master Biochemical Engineering nog een tweede master gedaan: Management of Technology in Delft, iIk wilde graag weten hoe technische bedrijven georganiseerd zijn. Dat heeft me enorm geholpen toen ik net begon met werken.