Online Proefstuderen

Ga thuis aan de slag met opdrachten en bereid je zo voor op een studie aan onze universiteit. Omdat je wekelijks met de online colleges aan de slag gaat, ontdek je snel of jij en de studie een goede match zijn!

Wat is Online Proefstuderen?

De module bestaat uit studiemateriaal en een aantal bijbehorende opdrachten waar je gedurende een bepaalde periode zelfstandig mee aan de slag gaat. Je moet er rekening mee te houden dat je per week gemiddeld 2 à 3 uur beschikbaar moet zijn om aan de module te werken. Online Proefstuderen is met name geschikt voor 5 en 6 vwo. Maar iedereen die overweegt om bij de desbetreffende opleiding van de Universiteit Leiden te gaan studeren, is welkom om een aansluitingsmodule te volgen. Je kunt Online Proefstuderen gebruiken voor Oriëntatie op Vervolgonderwijs (OVO) en Loopbaanoriëntatie en Begeleiding (LOB): bij een voldoende resultaat ontvang je een certificaat van de Universiteit Leiden met vermelding van het aantal bestede slu.

Programma Online Proefstuderen

12 slu

Als je interesse hebt in life sciences en/of scheikunde zijn LST en/of MST mogelijk de perfecte opleidingen voor jou. In de module Moderne Chemie is overal leggen we de focus op een aantal belangrijke onderwerpen binnen de chemie en de life sciences, namelijk het leven en de gezondheid, ziekten en duurzame energie en chemie: allemaal wereldwijde problemen waar life sciences en de chemie een oplossing voor kunnen leveren.
We gaan verschillende onderwerpen behandelen vanuit het LST- en het MST-perspectief. We gaan het bijvoorbeeld hebben over het gebruik van koolhydraten in medicijnen, het bestrijden van kanker, een schoner milieu en het gebruik van water als energiebron. Je krijgt een beeld van het reilen en zeilen van onderzoek in laboratoria rondom de life sciences en de chemie.

In deze module worden de onderzoeksgebieden behorende bij de twee studies behandeld. We proberen hiermee het karakter van de twee studies weer te geven en het verschil ertussen duidelijk te maken. De module is dus bedoeld om te bekijken welke studie bij je past.

Om een realistisch beeld van de studie te geven is het niveau van een deel van deze module gericht op dat van een beginnende student. Vergeet niet dat voor zowel de studie LST als MST veel kennis van wiskunde B, natuurkunde en scheikunde nodig is. Heb je die kennis én passie, meld je dan aan voor de LST/MST-module Moderne Chemie is overal.

Wanneer is Online Proefstuderen en hoe meld ik me aan?

In het najaar kun je weer deelnemen aan Online Proefstuderen. De exacte data van de najaarscursus zullen nog bekend worden gemaakt. Via het online aanmeldingsformulier kun je je alvast aanmelden.