Studievereniging

Denk je erover om lid te worden van een vereniging? In een studievereniging combineer je activiteiten op je vakgebied (Life Science & Technology) met gezelligheid. Een goede manier om je studiegenoten buiten de collegezalen te ontmoeten! Bovendien kun je je aansluiten bij één van de vele studentenverenigingen die Leiden en Delft rijk is.

Studievereniging LIFE

LIFE is de studievereniging van de studenten LST. S.V. LIFE organiseert diverse leuke en interessante activiteiten. Zo is er een studieborrel, lezingen en excursies naar bedrijven, een studiereis naar het buitenland, een tweemaandelijks verenigingsblad, de ouderdag, de almanak en nog veel meer. S.V. LIFE organiseert een eerstejaarsweekend en ook kun je via LIFE studieboeken, een labjas en veiligheidsbril aanschaffen. De vereniging maakt zich hard voor de kwaliteit en studentvriendelijkheid van de opleiding.
Website S.V. LIFE
E-mail S.V. LIFE

Studentenverenigingen

Je studententijd in Leiden houdt meer in dan alleen studeren. Je wilt ook je talenten ontwikkelen, bijvoorbeeld je muziek- of zangtalent. Misschien wil je sporten, of gaat het je er juist om nieuwe vrienden te maken en gezelligheid op te zoeken. Er is keus genoeg in Leiden! Kijk voor meer informatie op de website van de Plaatselijke Kamer van Verenigingen (PKvV).
Leidse studentenverenigingen
Delftse studentenverenigingen

Testimonial Carli Koster - Studievereniging

Leiden is een leuke stad om te studeren. Het is, net als Delft, redelijk klein. Alles zit op tien minuten fietsen en je komt veel in het centrum doordat alle gebouwen van de Universiteit verdeeld zitten door de stad. Ik ben lid van een roeivereniging en ook van de studievereniging van LST, S.V. LIFE. Elke donderdag is er een borrel en er zijn regelmatig lunchlezingen.