Waar in Leiden?

Als student Life Science & Technology studeer je aan twee universiteiten: Universiteit Leiden en de TU Delft. Je schrijft je een keer in en wordt vanzelf student aan beide universiteiten. Praktisch: de ene helft van het jaar krijg je wat meer vakken in Leiden, de andere helft ben je vaker in Delft. Je hoeft nooit op een dag heen en weer te reizen. Het secretariaat van de opleiding is gevestigd in Leiden, maar de studieadviseurs en de opleidingscoördinator verdelen hun werktijd over beide locaties.


Grotere kaart weergeven

In Leiden: Faculteit Wiskunde & Natuurwetenschappen

Voor de opleiding LST in Leiden moet je in de Gorlaeus Laboratoria zijn. Deze bevinden zich ongeveer vijf minuten fietsen achter station Leiden Centraal. Natuurlijk kun je ook de bus pakken. Er zijn meerdere lijnen die of vlak voor de deur of in de buurt van de Gorlaeus Laboratoria stoppen. Want naast de Gorleaus Laboratoria bevinden zich op het Bio Science Park meer dan de helft van alle bio science bedrijven in Nederland. Plan je route van je huis naar Life Science & Technology in Leiden.

De gebouwen

Dit jaar hebben zowel de Universiteit Leiden als de TU Delft hun deuren geopend van een nieuw high tech pand voor onderwijs en onderzoek. Als student volg je colleges in grote collegezalen en in de splinternieuwe practicumzalen doe je labwerk. Ook zijn er studentwerkplekken waar je zelfstandig of met je medestudenten werkt aan opdrachten of zelfstudie.

Studeren in Leiden

Als je in Leiden studeert, vind je alles in en rondom de gezellige, kleinschalige binnenstad. Vanuit Leiden is het strand vlakbij en de stad ligt heel centraal tussen Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag in. Vanuit deze steden ben je met je ov-studentenkaart binnen drie kwartier middenin het centrum van Leiden. Als je wilt gaan stappen in een van deze vier grote steden, kun je ‘s nachts met de nachttrein weer terug naar Leiden. Of je nu met de trein of de bus komt, vanaf station Leiden Centraal zit je zo in hartje centrum. Dit alles maakt Leiden tot een ideale studentenstad waarin je je snel thuis zult voelen. Ook ben je binnen korte tijd in Delft.

Testimonial LST Lisa Buller - hoe bevalt studeren in Leiden en Delft

Hoe bevalt studeren in Leiden én Delft?
Ik krijg veel verschillende vakken, in Leiden en Delft worden twee verschillende onderwerpen behandeld die steeds meer bij elkaar komen. In Leiden leren we veel over de biologie van de cel, de vakken in Delft zijn technischer, daar leren we hoe je technieken op grote schaal kan toepassen.

Leiden studentenstad

Leiden, studentenstad
Leiden is jouw ideale studentenstad midden in de Randstad. Een sfeervolle oude binnenstad, met alles dicht bij elkaar: universiteitsgebouwen, studentenhuizen en verenigingen.
Lees meer over het Leidse studentenleven