Waarom in Leiden?

De Universiteit Leiden verzorgt de opleiding Life Science & Technology (LST) samen met de TU Delft. Je studeert dus in twee steden tegelijk.

Het beste van twee werelden

Leiden en Delft vullen elkaar in de opleiding perfect aan. De steden leggen ieder nét andere accenten in de opleiding. De Universiteit Leiden heeft een lange traditie op het gebied van fundamenteel onderzoek, waarvan je de resultaten dus niet direct kunt toepassen. Delft is juist sterk in de toegepaste wetenschap. Omdat je colleges volgt in beide steden, bekijk je je vakgebied op verschillende manieren. Dat zorgt voor verdieping.

Leiden specialist life sciences

Bij Life Science & Technology in Leiden draait alles om de levende cel: de basis van alle leven. De Universiteit Leiden is juist op het terrein van de life sciences de specialist. Dat komt onder andere door bundeling van kennis uit opleidingen als biologie en scheikunde. Verschillende onderzoekers combineren hun vakgebieden in specialisaties als celbiologie en biochemie.

Frontlinie van de wetenschap

Leiden en Delft werken al tientallen jaren samen op het gebied van onderzoek. Aan de Universiteit Leiden werken (bio)chemici, farmaceuten en medici. Leiden vormt samen met elf andere Europese onderzoeksuniversiteiten de League of European Research Universities. De TU Delft staat in binnen- en buitenland bekend om innovatief technisch onderzoek. Genoeg mogelijkheden om je talenten te ontwikkelen dus. In het derde jaar voer je zelf onderzoek uit, in Leiden of Delft. Het vakgebied van LST is natuurlijk hevig in ontwikkeling en er valt nog veel te pionieren. Je docenten zullen daarvoor zeker een beroep op je doen.

Bio Science Park

LST studeer je in Leiden in het Bio Science Park, dat direct achter station Leiden Centraal ligt. Dit terrein is hard op weg een internationale hotspot te worden op het gebied van de life sciences. Bekende laboratoria, onderwijsinstellingen en bedrijven als TNO, Crucell en Pharming profiteren er van elkaars aanwezigheid. Leer hier meer over het Bio Science Park en Life meets Science?

Leidse colleges in hypermodern Cell Observatory

Cel Observatorium
Bij de bètafaculteit staan de collegebanken in het lab. Je krijgt niet alleen les in collegebanken, maar daar waar onze onderzoekers baanbrekend onderzoek doen. Studenten werken samen met onderzoekers en masterstudenten zijn lid van de onderzoeksinstituten. Bijvoorbeeld om te voorkomen dat dieren uitsterven of om kanker te genezen.

Meer over het Cell Observatory

Leiden studentenstad

Leiden, studentenstad
Leiden is jouw ideale studentenstad midden in de Randstad. Een sfeervolle oude binnenstad, met alles dicht bij elkaar: universiteitsgebouwen, studentenhuizen en verenigingen.
Lees meer over het Leidse studentenleven