De arbeidsmarkt na Midden-Oostenstudies

Met Midden-Oostenstudies ben je voor verschillende werkgevers aantrekkelijk. Dit komt door de kennis van een groot gebied en de academische vaardigheden die je hebt opgedaan. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als financiële dienstverlener, beleidsmedewerker bij de overheid, docent of communicatiemedewerker. Organisaties waar studenten Midden Oostenstudies werken zijn:

Functies en taken

De Studenten Loopbaan Service heeft in 2015 onderzoek gedaan naar de functies en taken van de alumni van de Faculteit Geesteswetenschappen. Uit dit onderzoek naar alumni Midden-Oostenstudies komen de volgende voornaamste functiegebieden naar voren.

Testimonial Kim Mulder-Romeijn - Arbeidsmarkt

Wat doe je voor werk?
‘Ik werk als vertegenwoordiger Europa, het Midden-Oosten en Afrika, voor een bedrijf dat wereldwijd logistieke transporten verzorgt. Nu we ons recentelijk ook in het Midden-Oosten hebben gevestigd, is het mijn taak om dat verder te ontwikkelen en ons in het Midden-Oosten op de kaart te zetten. Voor mijn werk ben ik meerdere keren per jaar op reis. Maar juist de afwisseling maakt mijn baan zo leuk: enerzijds het onderzoeks- en uitzoekwerk, en daarnaast het werken op locatie.’

Carrière in de wetenschap

Als je een goede en gemotiveerde student bent, kun je ook aan de slag in de wetenschap. Na de bachelor kies je voor een tweejarige onderzoeksmaster, maar een eenjarige master kan ook. Vervolgens kun je promoveren. Dat betekent dat je vier jaar lang werkt aan je proefschrift en lesgeeft aan de universiteit. Het begin van een wetenschappelijke carrière als docent of onderzoeker!